10% Pinksteractie

Ontvang t/m dinsdag 21 mei 10% korting op uw gehele bestelling bij aanschaf van een EPDM dakpakket!*

Bestel snel en ontvang uw bestelling nog voor Pinksteren!

EPDM op het platte dak van uw schuur

Heeft uw schuurtje een nieuwe dakbedekking nodig? Dit kan met EPDM snel en eenvoudig gedaan worden. Een EPDM dak op een schuur geeft vele voordelen. Zo is het bijvoorbeeld direct op maat te bestellen. Dit maakt de klus een stuk makkelijker!

Schuurdak renovatie met EPDM

Heeft u een schuurtje met een plat dak, dan ontkomt u er niet aan om het dak een keer te vernieuwen. Helemaal bij een wat ouder dak is het wachten op lekkage. Als de weerelementen vrij spel hebben gehad, kan het maar zo zijn dat u er nu echt aan toe bent om de lekkage aan te pakken. En wie wil er nou niet een blijvend goede oplossing? Ga daarom voor EPDM dakbedekking op het schuurtje. Dit is erg makkelijk zelf te leggen, ook als u helemaal geen ervaring hierin heeft. Het materiaal is op maat te bestellen, dus dat werkt ook nog eens lekker snel!

Waarom kiezen voor EPDM op een schuurdak?

Het hierboven al beschreven voordeel van het op maat bestellen van EPDM levert u al veel tijdsvoordeel op. Toch heeft EPDM dakbedekking nog meer voordelen:

 • EPDM is zo goed als onderhoudsvrij. Twee keer per jaar het dak ontdoen van bladeren en vuil en checken of de hemelwaterafvoeren niet verstopt zitten is het maximale wat moet gebeuren
 • EPDM dakbedekking is makkelijk zelf te leggen. U kunt direct aan de slag zonder primer of brander te gebruiken
 • EPDM gaat zeker 50 jaar mee. Dit is gemiddeld zo'n 30 jaar langer dan bijvoorbeeld bitumen
 • EPDM rubber is licht en beloopbaar, mits de dakconstructie goed is natuurlijk. Wel zo makkelijk tijdens het leggen
 • EPDM dakbedekking is gemakkelijk te gebruiken in combinatie met PIR isolatieplaten, voor als u het schuurtje gelijk wilt gaan isoleren

Hoe verwerk ik EPDM op mijn platte schuurdak?

Bij deze klus geldt ook dat een goede voorbereiding het halve werk is. Als u het dak heeft opgemeten besteld u vervolgens de EPDM folie op maat. U kunt in de webshop van EPDM XL simpelweg de lengte en de breedte ingeven en het EPDM bestellen. Het komt dan perfect op maat naar u toe. Bestel direct de juiste EPDM lijm en kit mee, en indien nodig ook EPDM hemelwaterafvoeren en daktrimmen. Als u alles in huis heeft zorgt u dat het dakoppervlak schoon is en geen scherpe uitsteeksels bevat. Leg het EPDM vervolgens op het dak, en sla een gedeelte terug. Vervolgens verlijmd u deze kant enkelzijdig, en herhaald dit bij de andere kant. Aan de randen kiest u voor dubbelzijdige verlijming, zodat het EPDM extra goed hecht. Vervolgens verwerkt u de EPDM hemelwaterafvoeren en monteert u de daktrimmen. Al deze stappen zijn terug te vinden in onze duidelijke handleiding.

Tip: Ga voor een EPDM dak totaalpakket. Hier kunt u ook de afmeting aangeven, en krijgt u automatisch de juiste hoeveelheid lijm en kit meegeleverd.

EPDM dakpakket
 1. EPDM dakpakket XL 1,00mm dikte EPDM dakpakket XL 1,00mm dikte
  Per stuk
  € 179,95
  Incl. BTW
 2. EPDM dakpakket Basic 1,00mm dikte EPDM dakpakket Basic 1,00mm dikte
  Per stuk
  € 132,95
  Incl. BTW
 3. EPDM dakpakket XL 1,30mm dikte EPDM dakpakket XL 1,30mm dikte
  Per stuk
  € 198,95
  Incl. BTW
 4. EPDM dakpakket Basic 1,30mm dikte EPDM dakpakket Basic 1,30mm dikte
  Per stuk
  € 149,94
  Incl. BTW

EPDM voor uw schuur koopt u online!

In de periode dat dit artikel gemaakt is, zat Nederland al geruime tijd in een lockdown. Dit betekende onder andere dat winkels en bouwmarkten gesloten zijn. Toch is deze periode prima geschikt om klusjes rondom huis te gaan doen, zoals het vervangen van uw platte schuurdak. Gelukkig kunt u hiervoor terecht bij EPDM XL. Wij hebben in onze webshop te koop waarmee u simpel de klus kunt klaren. Het wordt snel bij u thuis bezorgd, zodat u geen busje of aanhanger hoeft te regelen om de bestelde materialen op te halen. Dat is de service van EPDM XL!

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat