GRATIS EPDM TOOLBOX!

Scoor direct en ontvang t/m donderdag 25 juli een gratis EPDM toolbox bij aanschaf van een EPDM dakpakket!* 

Let op: OP=OP

Hoe moeilijk is het zelf aanbrengen van EPDM

Is het tijd voor een nieuwe dakbedekking op uw platte dak? Dan is EPDM een uitstekende keuze. De voordelen zijn legio en nadelen zijn er weinig. Het zelf plaatsen van dit type dakbedekking bespaart u bovendien veel geld. Maar hoe moeilijk is dit eigenlijk? In dit artikel leggen we uit hoe u zelf gemakkelijk EPDM dakbedekking aanbrengt. 

Zelf EPDM dakbedekking aanbrengen op uw platte dak?

Bij EPDM XL doen we er alles aan om het aanbrengen van EPDM dakbedekking zo makkelijk mogelijk te maken. Dat begint al bij de Europese folie die wij verkopen. In tegenstelling tot Amerikaans EPDM rubber is er geen talk gemoeid met de productie. Hierdoor kunt u het materiaal grotendeels enkelzijdig verlijmen op het dak.

Dat bespaart u niet alleen moeite, maar ook geld. Het gebruik van zaken als primer en flashing tape is overbodig en de enkelzijdige in plaats van dubbelzijdige verlijming scheelt u de helft van het werk. Zelfs tijdens het aanbrengen van de EPDM kunt u de folie waar nodig nog verplaatsen. Dat zorgt ervoor dat het plaatsen een stuk sneller en prettiger verloopt.

EPDM folie aanbrengen met lijm: hoe werkt dat?

Voor het aanbrengen van EPDM op het dak gebruikt u de EPDM bodemlijm (TYTANE T-3700) van EPDM XL. Zorg wel dat ondergrond eerst stof-, vocht- en vetvrij is voordat u de folie erover uitrolt. U wilt immers dat het rubber optimaal hecht op het dakoppervlak. Zoals gezegd is onze bodemlijm tijdens de verwerking nog corrigeerbaar voor een naadloze plaatsing van de dakbedekking.

Naast de bodemlijm heeft u ook onze EPDM contactlijm (T-2000) en EPDM Sealant kit nodig om randen, opstanden, afvoeren, ontluchtingen en overige hulpstukken stevig te verlijmen. De kit is bovendien onmisbaar voor het goed afwerken van naden. In onze kant-en-klare EPDM dakpakketten zit altijd voldoende lijm en kit voor een moeiteloze plaatsing.

EPDM lijm
 1. EPDM lijmset epdm-lijmset
  Per stuk
  € 6,95
  Incl. BTW
 2. EPDM contactlijm in drukvat set drukvat-contactlijm-set
  Per stuk
  € 299,95
  Incl. BTW
 3. EPDM kit worst 600CC epdm-sealant-kit-worst
  Per stuk
  € 17,75
  Incl. BTW
 4. EPDM contactlijm in spuitbus 750ml Spuitbus contactlijm 750ml
  Per stuk
  € 20,95 € 18,95
  Incl. BTW

Kan ik EPDM makkelijk aanbrengen op hout, isolatie of bitumen?

EPDM is geschikt voor plaatsing op platte daken met uiteenlopende ondergronden. Tegenwoordig zijn er bijvoorbeeld veel daken met bitumen dakbedekking die vervangen moet worden. In de meeste gevallen kan de EPDM hierop probleemloos rechtstreeks worden verlijmd. Wel hangt dit uiteraard af van de staat van het dak en mogen er geen scherpe uitsteeksels de folie beschadigen.

Ook kunt u EPDM dakbedekking aanbrengen op ondergronden zoals hout, beton en steen. Zelfs directe plaatsing op isolatie is mogelijk – in dat geval zijn wel speciale PIR-isolatieplaten vereist. Bent u overtuigd? Bestel dan direct hier uw EPDM dakbedekking en lees onze uitgebreide handleiding om het plaatsen nóg eenvoudiger te maken.

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat