Weekend actie! 10% korting!

Ontvang dit weekend bij aanschaf van een EPDM dakpakket 10% korting op uw gehele bestelling!
Gebruik hiervoor kortingscode: epdmxl-korting
(geldig tot en met zondag 20 september)

Heeft EPDM dakbedekking ook nadelen?

Wortelvast, waterdicht, duurzaam, lichtgewicht, veelzijdig inzetbaar; aan de lijst met voordelen van EPDM dakbedekking lijkt schijnbaar geen eind te komen.

Heeft het materiaal dan helemaal geen nadelen? Natuurlijk is dat wel zo. In de meeste gevallen zijn die op jou echter niet van toepassing. Toch is het goed om van de nadelen op de hoogte te zijn en daarom bespreken we ze hieronder.

Gevoeligheid voor chloor

EPDM rubber is uitermate goed bestendig tegen vrijwel elke denkbare stof en belasting. Toch vormt één ingrediënt een uitzondering op deze regel: chloor. Dakbedekking van EPDM is bijzonder gevoelig voor aantasting door chloor en dat maakt het gebruik van chloorhoudende middelen op jouw dak geen verstandige keuze.

Nu is dat doorgaans niet zo’n ramp, maar in sommige gevallen ontkom je bijna niet aan contact met chloor. Dat is bijvoorbeeld zo als je de trotste bezitter bent van een zwembad én als jouw tuinhuisje of veranda zich toevallig pal naast het bad bevindt.

Toegegeven: de kans is klein. Maar áls bovenstaande op jou van toepassing is, kun je voor het dak op deze gebouwen beter geen EPDM gebruiken. Een bommetje in het zwembad kan dan immers voor onaangename verrassingen zorgen!

Kostprijs van EPDM: een voordeel of nadeel?

Gelukkig hebben we het voornaamste nadeel van EPDM nu al gehad. Zijn er dan helemaal geen andere nadelen? Het is maar net hoe je het bekijkt. Sommige critici noemen de kostprijs van EPDM dakbedekking als nadeel, maar baseren zich hierbij veelal op de korte termijn. In onze ogen is dat geen verstandige vergelijking.

Er zijn weliswaar goedkopere alternatieven voor dakbedekking op de markt, maar deze gaan over het algemeen flink minder lang mee dan EPDM. Hierdoor ben je op lange termijn niet goedkoper, maar juist duurder uit. Al na enkele decennia ben je immers genoodzaakt compleet nieuwe dakbedekking aan te schaffen. En dat terwijl een EPDM dak tot wel een halve eeuw meegaat!

De prijs van EPDM zien wij daarom niet als nadeel, maar juist als een voordeel. De prijs is namelijk zeer concurrerend als je het in verhouding plaatst tot de geleverde kwaliteit. Zeker als je het over Europese kwaliteits-EPDM hebt van 1,30 mm dik. Reken maar uit: voor iets meer geld krijg je een veel langere levensduur en een aanzienlijk lager onderhoud. Tel uit je winst!

Heeft EPDM dakbedekking verder nog nadelen?

Met de eerder genoemde twee punten hebben we alle mogelijke nadelen van EPDM al gehad. De kans dat deze punten van toepassing zijn op jouw situatie, is bijzonder klein. Dat maakt EPDM dakbedekking voor jou in veel gevallen de ideale keuze. Heb je toch nog een vraag over een potentieel nadeel? Laat je dan vrijblijvend door ons informeren via +31 (0)85-0656814.

Copyright © 2020 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat