GRATIS EPDM TOOLBOX!

Scoor direct en ontvang t/m zondag 21 juli een gratis EPDM toolbox bij aanschaf van een EPDM dakpakket!* 

Let op: OP=OP

Heeft EPDM dakbedekking ook nadelen?

Wortelvast, waterdicht, duurzaam, lichtgewicht, veelzijdig inzetbaar; aan de lijst met voordelen van EPDM dakbedekking lijkt schijnbaar geen eind te komen.

Heeft het materiaal dan helemaal geen nadelen? Natuurlijk is dat wel zo. In de meeste gevallen zijn die in uw geval echter niet van toepassing. Toch is het goed om van de nadelen op de hoogte te zijn en daarom bespreken we ze hieronder.

Gevoeligheid voor chloor

EPDM rubber is uitermate goed bestendig tegen vrijwel elke denkbare stof en belasting. Toch vormt één ingrediënt een uitzondering op deze regel: chloor. Dakbedekking van EPDM is bijzonder gevoelig voor aantasting door chloor en dat maakt het gebruik van chloorhoudende middelen op het dak geen verstandige keuze.

Nu is dat doorgaans niet zo’n ramp, maar in sommige gevallen is er bijna niet te ontkomen aan contact met chloor. Dat is bijvoorbeeld zo als u de trotste bezitter bent van een zwembad én als uw tuinhuisje of veranda zich toevallig pal naast het bad bevindt.

Toegegeven: de kans is klein. Maar áls bovenstaande op u van toepassing is, kunt u voor het dak op deze gebouwen beter geen EPDM gebruiken. Een bommetje in het zwembad kan dan immers voor onaangename verrassingen zorgen!

Kostprijs van EPDM: een voordeel of nadeel?

Gelukkig hebben we het voornaamste nadeel van EPDM nu al gehad. Zijn er dan helemaal geen andere nadelen? Het is maar net hoe u het bekijkt. Sommige critici noemen de kostprijs van EPDM dakbedekking als nadeel, maar baseren zich hierbij veelal op de korte termijn. In onze ogen is dat geen eerlijke vergelijking.

Er zijn weliswaar goedkopere alternatieven voor dakbedekking op de markt, maar deze gaan over het algemeen flink minder lang mee dan EPDM. Hierdoor bent u op lange termijn niet goedkoper, maar juist duurder uit. Al na enkele decennia bent u immers genoodzaakt compleet nieuwe dakbedekking aan te schaffen. En dat terwijl een EPDM dak tot wel een halve eeuw meegaat!

De prijs van EPDM zien wij daarom niet als nadeel, maar juist als een voordeel. De prijs is namelijk zeer concurrerend als u het in verhouding plaatst tot de geleverde kwaliteit. Zeker als we het over Europese kwaliteits-EPDM hebben van 1,30 mm dik. Reken maar uit: voor iets meer geld krijgt u een veel langere levensduur en een aanzienlijk lager onderhoud. Tel uit de winst!

Heeft EPDM dakbedekking verder nog nadelen?

Met de eerder genoemde twee punten hebben we alle mogelijke nadelen van EPDM al gehad. De kans dat deze punten van toepassing zijn op uw situatie is bijzonder klein. Dat maakt EPDM dakbedekking voor u in veel gevallen de ideale keuze. Heeft u toch nog een vraag over een potentieel nadeel? Laat u dan vrijblijvend door ons informeren via +31 (0)85-0656814.

EPDM dakbedekking producten
 1. Proefstuk EPDM proefstuk-epdm
  Per stuk
  € 2,49
  Incl. BTW
 2. EPDM dakbedekking standaard rol dikte 0,50mm - breedte 1,20m - lengte 20m EPDM folie op rol dikte 0,50mm - breedte 1,20m - lengte 20m
  Per stuk
  € 199,95
  Incl. BTW
 3. EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europese EPDM EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europese EPDM
  Per stuk
  € 11,95 € 10,95
  Incl. BTW
 4. EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europese EPDM EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europese EPDM
  Per stuk
  € 14,94 € 13,89
  Incl. BTW

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat