GRATIS EPDM TOOLBOX!

Scoor direct en ontvang t/m zondag 21 juli een gratis EPDM toolbox bij aanschaf van een EPDM dakpakket!* 

Let op: OP=OP

EPDM rubber

De unieke materiaaleigenschappen van EPDM rubber

EPDM rubber wordt veelgeroemd om zijn veelzijdigheid. Bekende materiaaleigenschappen zijn onder meer waterdichtheid, luchtdichtheid, onderhoudsvriendelijkheid en duurzaamheid. Dat klinkt dus als de ideale dakbedekking. En dat is het ook! In dit artikel gaan we nader in op de belangrijkste eigenschappen en de voordelen in het dagelijks gebruik.

Ethyleen, Propyleen en Dieen Monomeer

De veelzijdigheid van EPDM is onder andere te verklaren door de unieke samenstelling van het materiaal. Het rubber is een mengsel van gepolymeriseerde etheen (Ethyleen), propeen (Propyleen) en een Dieen. Deze drie monomeren tezamen maken van EPDM tezamen een terpolymeer, een groep van synthetische rubbers.

De mix tussen Ethyleen, Propyleen en Dieen blijkt een schot in de roos. Het resulterende rubber is namelijk uitermate elastisch en gedijt in uiteenlopende condities. Dit is meteen de reden dat het materiaal zo geschikt is als dakbedekking. Zelfs bij extreme koude of hitte blijft het dak zijn elasticiteit behouden. Veelvuldig krimpen en uitzetten leidt dan ook nauwelijks tot schade.

EPDM rubber: onderhoudsvriendelijk en duurzaam

Naast de grote elasticiteit, heeft EPDM rubber echter nog meer voordelige eigenschappen. Het materiaal heeft een hoge chemische resistentie, waardoor chemische middelen, basen, (vet)zuren en logen geen negatieve invloed uitoefenen. Net zo ongevoelig is het materiaal voor atmosferische invloeden zoals ozon en UV-straling.

De enorme bestendigheid tegen talloze externe factoren maakt dit type dakbedekking bijna onverwoestbaar. Het verzekert de gebruiker niet alleen van een zeer hoge onderhoudsvriendelijkheid, maar ook van een dak dat maar liefst een halve eeuw meegaat. Er zijn weliswaar alternatieven op de markt met eenzelfde levensduur, maar deze zijn vaak minder gebruiksvriendelijk of duurder.

Makkelijke verwerkbaarheid van EPDM rubber

Wilt u een dak dat nagenoeg lucht- en waterdicht is? Dakbedekking van EPDM rubber klaart de klus moeiteloos. Dankzij de zeer gunstige materiaaleigenschappen heeft uw dak geen enkele moeite met zaken als hagel, sneeuw of zelfs de meest zware regenval. Ook snelle temperatuurswisselingen zoals die typerend zijn voor Nederland, leiden niet snel tot problemen.

Het laatste voordeel van EPDM rubber willen we zeker niet onbenoemd laten en dat is de eenvoudige verwerking ervan. Met name de EPDM dakpakketten op deze website zijn zeer gemakkelijk verlijmbaar en kunnen geheel volgens de regels in NEN6050 worden aangebracht.

EPDM pakketten
 1. EPDM dakpakket XL 1,00mm dikte EPDM dakpakket XL 1,00mm dikte
  Per stuk
  € 190,90
  Incl. BTW
 2. EPDM dakpakket Basic 1,00mm dikte EPDM dakpakket Basic 1,00mm dikte
  Per stuk
  € 140,24
  Incl. BTW
 3. EPDM dakpakket XL 1,30mm dikte EPDM dakpakket XL 1,30mm dikte
  Per stuk
  € 209,43
  Incl. BTW
 4. EPDM dakpakket Basic 1,30mm dikte EPDM dakpakket Basic 1,30mm dikte
  Per stuk
  € 158,76
  Incl. BTW

Wilt u meer informatie over de unieke eigenschappen van ons EPDM rubber of heeft u een vraag over een product? Neem contact op via het contactformulier of bel naar +31 (0)38 376 0604.

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat