10% PAKKETACTIE!

Profiteer direct en ontvang t/m donderdag 30 mei 10% korting op uw hele bestelling bij aanschaf van een EPDM dakpakket!*

Bestel snel en ontvang uw bestelling nog voor het weekend in huis!

EPDM als basis voor een multifunctioneel dak

Een dak is anno 2019 veel meer dan alleen beschutting tegen de weersomstandigheden. Zeker de platte daken in ons land zijn tegenwoordig in toenemende mate multifunctioneel. Zo zijn er steeds meer voorbeelden van groendaken, dakterrassen en daken met complete zonne-installaties. Veel van deze multifunctionele daken hebben één ding gemeen: een dakbedekking van EPDM!

EPDM dakbedekking
 1. Proefstuk EPDM proefstuk-epdm
  Per stuk
  € 2,49
  Incl. BTW
 2. EPDM dakbedekking standaard rol dikte 0,50mm - breedte 1,20m - lengte 20m EPDM folie op rol dikte 0,50mm - breedte 1,20m - lengte 20m
  Per stuk
  € 199,95
  Incl. BTW
 3. EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europese EPDM EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europese EPDM
  Per stuk
  € 11,95 € 10,95
  Incl. BTW
 4. EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europese EPDM EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europese EPDM
  Per stuk
  € 14,94 € 13,89
  Incl. BTW

Een multifunctioneel groendak of sedumdak

Een multifunctioneel dak dat duidelijk de toekomst heeft, is het groendak. Dit type dak onderscheidt zich door zijn natuurlijke begroeiing van uiteenlopende soorten vegetatie. Hierdoor biedt het dak niet alleen extra leefruimte aan dieren (of aan mensen – afhankelijk van het doeleinde), maar draagt het door de CO2-absorberende eigenschappen ook bij aan een gezonde luchtkwaliteit.

Een groendak kan al zo simpel zijn als een dak met begroeiing door gras en enkele struiken (denk bijvoorbeeld aan het bekende dak van de Library TU Delft – een populaire verzamelplek voor studenten). Ook veelvuldig toegepast is het zogenaamde sedumdak, dat voornamelijk bestaat uit vetplanten en mossen die minimaal onderhoud vragen. EPDM vormt door zijn waterdichte en wortelvaste eigenschappen de ideale dakbedekking voor een groen- of sedumdak.

Een multifunctioneel EPDM dak met zonnepanelen

Op steeds meer Nederlandse daken zijn tegenwoordig zonnepanelen te bewonderen. Dat heeft een goede reden, want door technologische innovatie wordt het jaarlijks rendement steeds interessanter. Zeker in een zonrijke zomer als de huidige bespaar je als woning- of gebouweigenaar met zonnepanelen veel op de energierekening.

EPDM dakbedekking vormt een uitstekende combinatie met een zonne-installatie. Dat komt enerzijds door de hoge milieuvriendelijkheid van het materiaal en anderzijds door de eenvoudige installatie. Zeker bij gebruik van kwalitatief hoogwaardige Europese EPDM van 1,30 mm dik is het aanbrengen van zonnepanelen een fluitje van een cent.

Een multifunctioneel dakterras met EPDM dakbedekking

Een dak is pas echt multifunctioneel op het moment dat het gebruikt kan worden als extra leefruimte. Een plat dak met EPDM dakbedekking vormt in dit kader het fundament bij uitstek voor een mooi dakterras. Zeker in drukke stedelijke omgevingen vormt dit de ideale tussenoplossing bij gebrek aan een tuin.

Twee belangrijke vereisten voor een dakterras zijn een solide dakconstructie en een veelzijdige dakbedekking. EPDM folie vormt een prima onderlaag voor zowel houten vlonders als zware tegels en is hiermee als dakbedekking voor uiteenlopende typen dakterrassen inzetbaar. Ook een combinatie van groendak en dakterras is mogelijk voor het echte tuingevoel!

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat