10% PAKKETACTIE!

Profiteer direct en ontvang t/m donderdag 30 mei 10% korting op uw hele bestelling bij aanschaf van een EPDM dakpakket!*

Bestel snel en ontvang uw bestelling nog voor het weekend in huis!

EPDM onder uw groendak of sedumdak

EPDM bij uitstek geschikt voor groendaken

Als u nieuwe dakbedekking aanschaft, wilt u natuurlijk dat uw dak zo lang mogelijk meegaat. Daarnaast heeft u liefst zo min mogelijk omkijken naar het onderhoud ervan. Het zijn voordelen die zowel EPDM als groendaken bieden. Dus waarom zou u beide elementen niet combineren? Zo bent u verzekerd van een dak met een zeer lange levensduur en een prachtige, groene uitstraling.

Milieuvriendelijke combinatie van dakbedekking en begroeiing

Als trouwe lezer van onze website weet u ongetwijfeld al dat EPDM een populair type dakbedekking is. Wat u wellicht nog niet weet, is dat het materiaal waterdicht én wortelbestendig is. En dat zijn precies de eigenschappen die uw dak geschikt maken om als groendak met daarop groeiende vegetatie te fungeren. Een groendak met EPDM dakbedekking is dan ook de ideale combinatie.

Maar er zijn meer redenen waarom groendaken en EPDM uitstekend op elkaar aansluiten. EPDM is namelijk een uiterst milieuvriendelijk materiaal, dat de milieuvoordelen van een groendak nog eens verder versterkt.

Met zo’n dak creëert u extra leefruimte voor planten en dieren en levert u een bijdrage aan een betere luchtkwaliteit. De vegetatie op het dak neemt namelijk fijnstof en CO² op en zorgt hierdoor voor een gezondere leefomgeving. Dat is een thema dat zowel in binnen- als buitenland steeds actueler wordt.

EPDM dakbedekking
 1. Proefstuk EPDM proefstuk-epdm
  Per stuk
  € 2,49
  Incl. BTW
 2. EPDM dakbedekking standaard rol dikte 0,50mm - breedte 1,20m - lengte 20m EPDM folie op rol dikte 0,50mm - breedte 1,20m - lengte 20m
  Per stuk
  € 199,95
  Incl. BTW
 3. EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europese EPDM EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europese EPDM
  Per stuk
  € 11,95 € 10,95
  Incl. BTW
 4. EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europese EPDM EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europese EPDM
  Per stuk
  € 14,94 € 13,89
  Incl. BTW

Verschillende soorten groendaken

Als u overtuigd bent van de voordelen van een groendak met EPDM dakbedekking, rest u nog de keuze voor het type vegetatie. Er zijn in dat opzicht twee soorten veel gekozen daken: intensieve en extensieve groendaken.

De extensieve variant is het meest in gebruik en wordt ook wel een vegetatiedak genoemd. De begroeiing bestaat uit vetplanten (bijvoorbeeld sedum) en mossen. De belasting van het dak is hierbij minimaal, waardoor de meeste dakconstructies de belasting moeiteloos aankunnen.

Dat is anders bij een intensief groendak, waar de begroeiing bestaat uit gras, struiken en in sommige gevallen zelfs bomen. Zo’n dak wordt daarom ook wel een daktuin genoemd. Dankzij de relatief hoge belasting is een sterke dakconstructie dan ook onontbeerlijk.

Hierbij moet ook worden ingecalculeerd dat deze belasting verder kan oplopen bij zware sneeuwval of bij menselijke betreding van het dak zoals bijvoorbeeld bij onderhoud van de vegetatie. Neem bij twijfel contact op met onze specialisten, zodat u verzekerd bent van professioneel advies en een optimale dak veiligheid.

Spaar het milieu én uw portemonnee

Welk type groendak u ook kiest; u zult de positieve effecten direct merken in uw portemonnee. De isolerende werking van de vegetatie op uw dak zorgt namelijk voor een stabiele temperatuur binnenshuis. Niet alleen bijzonder comfortabel, maar ook goed voor uw energierekening.

Uw voordeel loopt nog verder op door te kiezen voor de hoogwaardige EPDM van EPDM XL. Deze is maar liefst 1,30 mm dik en is hierdoor bij uitstek geschikt als solide ondergrond voor een groendak. Lees hier alles over EPDM dakbedekking 1,30mm. Desondanks kunt u rekenen op de vertrouwd lage prijzen die wij voor al onze producten hanteren.

Heeft u vragen over de mogelijkheden van een groendak en een combinatie met EPDM? Bel ons dan vrijblijvend op +31 (0)38 376 0604 of stel uw vraag via het contactformulier.

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat