GRATIS ADIDAS EK 2024 BAL!

Scoor direct en ontvang t/m zondag 23 juni een gratis replica Adidas EK 2024 bal bij aanschaf van een EPDM dakpakket!* 

Let op: OP=OP

Hoe dik moet EPDM folie zijn?

Snelle installatie en complete waterdichtheid

Het is voor de leek soms moeilijk voor te stellen dat een dun laagje EPDM rubber complete waterdichtheid garandeert voor een plat of licht hellend dak. Toch zegt de dikte niet altijd alles over de kracht en bestendigheid van een materiaal. Denk aan de binnenband van een autoband – ook deze is dun, maar speciaal ontworpen om optimaal te presteren onder een breed scala aan condities.

Natuurlijk is EPDM dunner dan traditionele dakbedekkingsmaterialen zoals roofing. Maar deze verminderde dikte biedt ook zo zijn voordelen. Zo kan het materiaal snel en eenvoudig worden aangebracht en hoeft het niet in meerdere lagen op het dak te worden gebrand. Dit resulteert in een snellere installatie, hogere veiligheid en bespaart kosten.

Dikte afhankelijk van activiteiten op uw dak

Welke EPDM dikte moet u nu kiezen voor uw dak? Dat is afhankelijk van uw persoonlijke wensen en de eisen die u stelt. Wanneer u het dak niet of nauwelijks gaat belopen, zal de variant van 1,00 mm in veel gevallen volstaan. Ook bij weinig gebruik blijft het echter van belang dat u de folie goed aanbrengt volgens de instructies op onze website.

Hou er echter rekening mee dat u uw dak in de toekomst wellicht vaker gebruikt dan gedacht. Wilt u ooit nog zonnepanelen aanschaffen of overweegt u airconditioning in uw gebouw te plaatsen? Dan wordt uw dakbedekking flink belast door de installatiewerkzaamheden. En wat te denken van een eventueel toekomstig dakterras of sedumdak

EPDM dakbedekking
 1. Proefstuk EPDM proefstuk-epdm
  Per stuk
  € 2,49
  Incl. BTW
 2. EPDM dakbedekking standaard rol dikte 0,50mm - breedte 1,20m - lengte 20m EPDM folie op rol dikte 0,50mm - breedte 1,20m - lengte 20m
  Per stuk
  € 199,95
  Incl. BTW
 3. EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europese EPDM EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europese EPDM
  Per stuk
  € 11,95 € 10,95
  Incl. BTW
 4. EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europese EPDM EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europese EPDM
  Per stuk
  € 14,94 € 13,89
  Incl. BTW

EPDM folie biedt hoge elasticiteit

Als u zo goed mogelijk op de toekomst voorbereid wilt zijn, is EPDM dakbedekking van 1,30 mm zeer geschikt voor alle toepassingen. EPDM folie met deze dikte is over het algemeen prima beloopbaar, mede dankzij overige product specificaties zoals een hoge elasticiteit. Het materiaal scheurt hierdoor niet snel en gaat ook bij regelmatig gebruik vele decennia mee.

Hoe dikker de door u gekozen EPDM folie, hoe kleiner bovendien de kans dat uw dakbedekking doorgeprikt wordt door een scherp voorwerp. De mate van bestendigheid die het materiaal hiertegen biedt, wordt ook wel de ponswaarde genoemd. Die is bij EPDM uitstekend. En verschijnt er toch een gaatje? Dan is het afdichten met onze EPDM kit een snelle en gemakkelijke oplossing.

Wilt u meer weten neem dan eens een kijkje in onze webshop www.epdmxl.nl

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat