10% WEEKENDKORTING!

Tot en met a.s maandag geven wij 10% korting op het gehele assortiment. Dus bestel snel! De korting wordt automatisch verrekend in de winkelwagen.

Welke EPDM moet ik kiezen?

Uw dak is aan vervanging toe, en na uitgebreid onderzoek heeft u gekozen voor EPDM als dakbedekking. Maar welke EPDM moet u kiezen? Dat ligt er helemaal aan waar u het voor gaat gebruiken. Wij vertellen u er alles over in dit artikel.

Welk EPDM op een plat dak

Als u EPDM op een plat dak gaat leggen, hoeft u zich eigenlijk maar een ding af te vragen, en dat is om wat voor dak het gaat. Gaat het om een dak van een huis, een bedrijfspand, een loods, garage of appartement, dan moet u zeker voor EPDM met een dikte van 1,3mm gaan. Dit EPDM is net even dikker waardoor het een nog langere levensduur heeft en dus ook langer waterdicht is. EPDM dakbedekking gaat wel 50 jaar of langer mee, dus op de dikte zou u niks moeten besparen.

Gaat u een nieuw dak maken op een veranda, tuinhuis, overkapping of niet-verwarmde schuur, dan kunt u prima kiezen voor EPDM met een dikte van 1,0mm dik. Dit EPDM rubber bevat alle eigenschappen die gelden voor EPDM met een dikte van 1,3mm, en is dus alleen iets dunner en daardoor goedkoper.

EPDM op maat of EPDM stroken?

Een andere afweging die u moet maken, is wat u zelf het makkelijkste vind als u het EPDM gaat leggen. Bij een normaal, vierkant plat dak, is EPDM op maat het makkelijkste. U krijgt het EPDM rubber dan precies op de maat van uw dak geleverd, zodat u zelf niet hoeft te knippen of snijden. Wilt u nog meer gemak, ga dan voor een EPDM totaalpakket. Hier kunt u de EPDM ook op maat bestellen, maar krijgt u ook nog eens direct voldoende lijm en kit meegeleverd om de klus te klaren. Zo hoeft u dit zelf allemaal niet te berekenen.

Heeft u een plat dak zonder rechte vormen, dan kunt u voor de EPDM folie rollen gaan. Deze brede stroken hebben een standaard breedte van 1,2 meter en zijn 20 meter lang. U kunt ze simpel aan elkaar verlijmen en zijn daardoor makkelijk in gebruik. Uiteraard zijn de folierollen ook prima op een vierkant dak te gebruiken. U kunt gewoon zelf kiezen wat u het makkelijkste lijkt!

EPDM accessoires en toebehoren

Met alleen de EPDM dakbedekking bent u er natuurlijk niet (tenzij u een EPDM totaalpakket kiest), en bij EPDM XL vindt u dan ook alles wat u nog meer nodig heeft voor het leggen van EPDM op een dak. Bestel daarom direct de juiste EPDM lijm en kit mee, en denk ook aan hemelwaterafvoer, daktrimmen en bijvoorbeeld een EPDM aandrukroller. Zo weet u zeker dat u niet halverwege de klus nog eens naar de bouwmarkt hoeft om de ontbrekende spullen aan te schaffen. Als u nog vragen heeft over het materiaal of over het leggen van EPDM, aarzel dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen voor tips en advies.

Copyright © 2022 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat