Herfstactie! 10% korting!

Tot en met vrijdag 22 oktober geven wij 10% korting op het gehele assortiment. Profiteer nu!

Hoe EPDM plaatsen op tuinhuis?

Steeds meer mensen slaan aan het klussen, en het dak vervangen van een tuinhuis gebeurd dan ook steeds vaker. Wij krijgen dan ook vaak de vraag of EPDM geschikt is voor een tuinhuis, en hoe dit te plaatsen. In dit artikel gaan wij er dieper op in.

EPDM is ideaal op een tuinhuisje

Heeft u een tuinhuis en is het dak nodig aan vervanging toe, of bent u van plan er zelf een te gaan maken maar weet u nog niet welke dakbedekking het meest geschikt is? Overweeg dan om EPDM op het tuinhuis te leggen. Dit materiaal heeft namelijk vele voordelen:

  • Op de maat van het dak te bestellen
  • UV-bestendig
  • Geen brander of primer nodig dus makkelijk te verwerken
  • Milieuvriendelijk
  • Vrijwel onderhoudsvrij
  • Lange levensduur van minstens 50 jaar
  • Kan vaak geplaatst worden over de huidige dakbedekking
  • EPDM is goedkoper in vergelijking met andere soorten dakbedekking die aanzienlijk korter meegaan

EPDM is dus het materiaal bij uitstek om te gebruiken op een tuinhuisje. Dit geldt natuurlijk alleen bij tuinhuisjes met een plat of een licht hellend dak.

Tuinhuisje met plat of licht hellend dak

De meeste tuinhuisjes zijn voorzien van een plat of licht hellend dak. Nu wij de voordelen van EPDM op een tuinhuisje hebben benoemd, willen wij u het advies geven om altijd te kiezen voor een licht hellend dak. Op deze manier gaat het water één kant op, en kan aan die kant rekening worden gehouden met een hemelwaterafvoer en dakgoot. Bij een volledig plat dak zonder helling kan het water geen kant op, en is de kans groot dat er water op het dak blijft staan. Dit kan op den duur lekkage veroorzaken.

Het aanbrengen van een hemelwaterafvoer is hoe dan ook cruciaal, u dient hier dan ook rekening mee te houden tijdens het bestellen van het benodigde materiaal. EPDM XL heeft hier op ingespeeld door een ruim assortiment EPDM hemelwaterafvoeren in de webshop op te nemen. U kiest eenvoudig het soort hemelwaterafvoer dat u nodig heeft en voegt deze toe aan de bestelling. Werk het tuinhuisje af met een dakgoot en een regenpijp, zodat u direct het hemelwater kunt opvangen en eventueel hergebruiken.

Zelf EPDM dakbedekking op een tuinhuis leggen

Zoals aangegeven is het leggen van EPDM eenvoudig, en hoeft u hier geen vakman voor in te schakelen. Dit scheelt direct aanzienlijk in de kosten! Zorg voordat u begint met het uitrollen van het op maat bestelde EPDM dat het oppervlakte schoon en vlak is, zonder uitstekende punten. Rol vervolgens het EPDM uit over het dak, en sla één kant van de EPDM folie terug. Verlijm vervolgens de helft van het oppervlakte en plaats het EPDM terug. Herhaal dit voor de volgende helft van het dak. Daarna slaat u de randen iets terug, en verlijm hier zowel de EPDM folie als de ondergrond. Dit noemen we dubbelzijdige verlijming. Zo weten we zeker dat het dakrubber op de cruciale punten goed vast zit. Rol de EPDM folie na het verlijmen goed vast met een EPDM aandrukroller.

Maak vervolgens een gat op de plek waar de hemelwaterafvoer komt te zitten. Dit gat moet kleiner zijn dan de doorsnede van de EPDM hemelwaterafvoer. Deze kunt u er vervolgens makkelijk in duwen, omdat het EPDM rubber elastisch is. Gebruik speciale EPDM kit om de HWA goed vast te zetten en waterdicht af te werken. Werk het dak van het tuinhuisje desgewenst af met een paar daktrimmen en u heeft de klus geklaard!

EPDM voor een tuinhuis online kopen

Bij EPDM XL hebben we alles voorradig waarmee u direct aan de slag kunt voor het leggen van EPDM op een tuinhuisje. EPDM folie op maat, EPDM lijm en kit, EPDM hemelwaterafvoeren en daktrimmen en de benodigde gereedschappen zoals een EPDM aandrukroller. Weet u niet precies hoeveel lijm u nodig heeft, ga dan voor een EPDM pakket. U besteld het EPDM op maat, en u krijgt ruim voldoende lijm meegeleverd om de klus te klaren. U kunt kiezen uit EPDM met een dikte van 1,0 of 1,3 millimeter. EPDM met een dikte van 1,3 millimeter gaat nóg langer mee, maar over het algemeen is een dikte van 1,0 millimeter ruim voldoende om tientallen jaren plezier van uw dak te hebben.

Copyright © 2021 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat