GRATIS ADIDAS EK 2024 BAL!

Scoor direct en ontvang t/m zondag 23 juni een gratis replica Adidas EK 2024 bal bij aanschaf van een EPDM dakpakket!* 

Let op: OP=OP

Is EPDM duurder dan bitumen?

U heeft nieuwe dakbedekking nodig voor een plat dak of een dak met lichte helling? Grote kans dat u de mogelijkheden heeft teruggebracht tot twee, namelijk EPDM en bitumen. Beide hebben zo hun voordelen, maar is EPDM duurder dan bitumen?

EPDM en bitumen verschil in prijs

Om deze twee types van elkaar te kunnen onderscheiden, dienen we een verschil te maken tussen de aanschafsprijs en de relatieve prijs. Zoals in onderstaande schema te zien is, is de aanschafsprijs van EPDM iets hoger:

Soort dakbedekking Gemiddelde prijs per m² Gemiddelde levensduur
Bitumen €45 25
PVC €55 25
EPDM €50 50

In de harde aanschafkosten is bitumen dus de goedkoopste optie. Maar als u echter naar de levensduur van het materiaal kijkt, ziet u gelijk dat EPDM zo'n 2x zo lang meegaat. Van EPDM is de relatieve prijs dus juist een stuk lager dan bij bitumen.

EPDM versus bitumen

Nu u heeft gezien dat EPDM relatief goedkoper is, is het tijd om ook de eigenschappen van de materialen met elkaar te vergelijken. Bitumen wordt al decennia lang gebruikt en heeft een goede naam opgebouwd. Met EPDM folie is nog niet iedereen bekend, maar is inmiddels verworden tot de populairste dakbedekking voor een plat dak. Vooral bij renovatie en nieuwbouw is EPDM bijna onmisbaar, omdat het ook gebruikt kan worden bij luchtdicht bouwen.

Bitumen EPDM
Goedkoper in aanschaf Goedkoper op basis van levensduur
Gaat gemiddeld 25 jaar mee Gaat gemiddeld 50 jaar mee
Bevat veel naden, kans op lekkage groter Kan op maat besteld worden dus naadloos
Moet jaarlijks onderhouden worden Geen onderhoud nodig
Kan scheuren door temperatuursinvloeden Bestand tegen elk type weer
Geproduceerd met aardolie Milieuvriendelijk en recyclebaar
Niet geschikt voor groendak Wortelwerend dus geschikt voor groendak
Moet op dak worden gebrand Wordt op het dak gelijmd

EPDM op bitumen verlijmen

Als u alle eigenschappen met elkaar vergelijkt, kunt u zelf bepalen welk type dakbedekking voor u het meest geschikt is. Een nog onbenoemd voordeel van EPDM is, dat EPDM op bitumen verlijmd kan worden. Het grote voordeel hiervan is dat u als u reeds bitumen op het dak heeft, u deze niet totaal hoeft te verwijderen. Als de bitumen schoon is, kan het EPDM er namelijk gewoon op verlijmd worden. Let er wel op dat de bitumen dakbedekking niet te nieuw is, want doordat er bepaalde oliën in het dakleer zitten, kan de EPDM lijm minder goed hechten.

EPDM
 1. Proefstuk EPDM proefstuk-epdm
  Per stuk
  € 2,49
  Incl. BTW
 2. EPDM dakbedekking standaard rol dikte 0,50mm - breedte 1,20m - lengte 20m EPDM folie op rol dikte 0,50mm - breedte 1,20m - lengte 20m
  Per stuk
  € 199,95
  Incl. BTW
 3. EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europese EPDM EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europese EPDM
  Per stuk
  € 11,95 € 10,95
  Incl. BTW
 4. EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europese EPDM EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europese EPDM
  Per stuk
  € 14,94 € 13,89
  Incl. BTW

EPDM online kopen is ideaal

Bij EPDM XL koopt u EPDM gewoon in onze webshop. Dit biedt verschillende voordelen en het wordt bij u bezorgd waar en wanneer u maar wilt. Door ons ruime assortiment dakmaterialen kunt u alles bij ons aanschaffen om een perfect EPDM dak te maken. U besteld het EPDM gewoon op maat of op rol, maar ook onze EPDM dakpakketten zijn zeker een aanrader. Het fijne hiervan is dat u niet na te denken over de hoeveelheid lijm en kit dat u nodig heeft, want dit krijgt u er van ons gewoon bij! Door onze grote voorraad grijpen wij nooit mis!

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat