GRATIS EPDM TOOLBOX!

Scoor direct en ontvang t/m zondag 21 juli een gratis EPDM toolbox bij aanschaf van een EPDM dakpakket!* 

Let op: OP=OP

Wat is EPDM folie?

Het ontstaan van EPDM dakbedekking

EPDM rubber folie is een hightech synthetisch rubber en staat voor Ethyleen – Propyleen – Dieen Monomeer. EPDM vind zijn oorsprong in het Midden Oosten. Eind jaren 50 zochten ze een product dat bestand was tegen zeer grote temperatuurveranderingen. Het materiaal dienden bestand te zijn tegen UV straling, niet te verouderen of te verweken en flexibel te zijn. Het moest verschillen in temperatuur van - 75 tot + 125 graden kunnen overbruggen. EPDM was dé uitvinding.

Rond 1965 is er in Europa begonnen met de grootschalige productie van EPDM. Al gauw kwamen er meerdere varianten EPDM rubberfolie op de markt. Zo wordt er EPDM geproduceerd voor daken, vijvers en gevelbekleding, maar ook voor de automobielindustrie en tal van andere toepassingen. Al deze toepassingen hebben een eigen systeem en formatie en zijn dan ook niet met elkaar te vergelijken.

EPDM prijs t.o.v andere dakbedekking soorten

Gezien het feit dat EPDM bestand is tegen extreme temperaturen, ozon en UV straling is EPDM in elk klimaat een ideaal product voor het gebruik als dakbedekking, gevelbekleding en de afdichting van vijvers of waterbassins. In Amerika, het midden Oosten en Europa wordt EPDM al meer dan 50 jaar met succes toegepast. EPDM dakbedekking is niet alleen een technisch hoogstandje maar is ook een erg kosten reducerend product. EPDM dakbedekking is qua prijs aantrekkelijker dan de traditionele bitumen dakbedekking zeker gezien het feit dat EPDM dakbedekking vele malen langer meegaat. Het past dan ook perfect in deze tijd waar alles steeds groener en duurzamer moet worden. Een EPDM dak ligt eenvoudig 50 jaar en is naar verhouding vele malen goedkoper dan andere dakbedekkingen. Wel zijn er ook in het EPDM natuurlijk verschillende kwaliteiten te verkrijgen, ook zijn er diverse productieverschillen wat al begint in het compound van het rubber.

EPDM dakbedekking
 1. Proefstuk EPDM proefstuk-epdm
  Per stuk
  € 2,49
  Incl. BTW
 2. EPDM dakbedekking standaard rol dikte 0,50mm - breedte 1,20m - lengte 20m EPDM folie op rol dikte 0,50mm - breedte 1,20m - lengte 20m
  Per stuk
  € 199,95
  Incl. BTW
 3. EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europese EPDM EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europese EPDM
  Per stuk
  € 11,95 € 10,95
  Incl. BTW
 4. EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europese EPDM EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europese EPDM
  Per stuk
  € 14,94 € 13,89
  Incl. BTW

De beste EPDM kwaliteit

EPDM, hoe dikker hoe beter! Het klinkt logisch maar dat is het ook, immers een autoband met meer profiel gaat langer mee dan een autoband met weinig profiel. EPDM XL adviseert dan ook een dikte van 1,30mm. U wilt immers een probleemloos dak waar u geen enkel omkijken naar heeft. De EPDM dakbedekking van 1,30mm ligt zeer stabiel en is bestand tegen invloeden van buitenaf voorzien van alle benodigde en verplichte certificeringen. EPDM XL verkoopt met trots oersterke EPDM folie met een nominale dikte van 1,30mm. Met onze oersterke EPDM dakbedekking heeft u geen omkijken meer naar uw dak en kunt u probleemloos jarenlang genieten. Onze EPDM dakbedekking kan worden geleverd in zeer grote EPDM membranen (vellen). De door u gewenste afmeting EPDM folie wordt door ons geheel op maat gemaakt. Ook verkopen wij speciale EPDM pakketten geheel voorzien van de juiste EPDM lijmen en EPDM kit. Heeft u ook interesse in een oersterk EPDM dak? Neem dan contact met ons op via info@epdmxl.nl of telefonisch 038-3760604.

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat