GRATIS EPDM TOOLBOX!

Scoor direct en ontvang t/m donderdag 25 juli een gratis EPDM toolbox bij aanschaf van een EPDM dakpakket!* 

Let op: OP=OP

De keuze tussen Europees of Amerikaans EPDM

Veel mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare oplossing voor hun dakbedekking komen uit bij de keuze tussen Europees of Amerikaans EPDM, in dit blog zullen we u de belangrijkste verschillen uitleggen. Bij EPDM XL verkopen we alleen het Europese EPDM, omdat wij streven naar de hoogst mogelijke kwaliteit.

De verschillen tussen Europees en Amerikaans EPDM op een rijtje:

Amerikaans EPDM Europees EPDM
Dubbelzijdig verlijmen Enkelzijdig verlijmen
Lastig zelf aan te brengen Eenvoudig zelf aan te brengen
Primer en flashing tape nodig Geen primer en flashing tape nodig
Levensduur 50 jaar Levensduur 50 jaar
Goedkoper in aanschaf Duurder in aanschaf
Grondige reiniging Geen grondige reiniging
Lange verwerking Snelle verwerking

Productieproces Amerikaans en Europees EPDM

Het belangrijkste verschil tussen deze twee soorten EPDM komt door de manier van produceren. Het Amerikaanse EPDM wordt na het kalander (wals) proces voorzien van talk om verkleving tegen te gaan. Het Europese EPDM daarentegen is talkvrij omdat het na het kalanderproces wordt voorzien van een textiel doek. Hierdoor is het Europese EPDM gemakkelijk te leggen en te onderhouden.

De verwerking van EPDM

Zoals eerder in dit artikel al omschreven, is EPDM zeer gemakkelijk door uzelf te verwerken. U heeft hiervoor dus ook geen expert of vakman nodig, dit scheelt u weer in de kosten. Op onze website kunt ook kiezen voor een compleet dakpakket, dit pakket bevat alles wat u nodig heeft om uw klus mooi af te ronden. U krijgt een duidelijke handleiding bij uw bestelling, waarin precies staat welke stappen er te ondernemen zijn. Daarnaast staan er op onze website enkele instructiefilmpjes om u van de beste informatie te kunnen voorzien. Wanneer u er niet uitkomt kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice.

EPDM dakbedekking
 1. Proefstuk EPDM proefstuk-epdm
  Per stuk
  € 2,49
  Incl. BTW
 2. EPDM dakbedekking standaard rol dikte 0,50mm - breedte 1,20m - lengte 20m EPDM folie op rol dikte 0,50mm - breedte 1,20m - lengte 20m
  Per stuk
  € 199,95
  Incl. BTW
 3. EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europese EPDM EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europese EPDM
  Per stuk
  € 11,95 € 10,95
  Incl. BTW
 4. EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europese EPDM EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europese EPDM
  Per stuk
  € 14,94 € 13,89
  Incl. BTW

Waarom EPDM kopen van EPDMXL

Wanneer u op zoek bent naar EPDM als dakbedekking, dan bent u bij ons aan het goede adres. Wij leveren niet alleen EPDM, maar kunnen u daarnaast voorzien van uitstekend advies over de toepassing ervan. Wij hebben ervaren experts in dienst die u van alle benodigde informatie kunnen voorzien. Schroomt u daarom niet om contact met ons op te nemen. Wij staan graag voor u klaar en zorgen er uiteraard voor dat uw bestelling netjes wordt afgeleverd op een door u gekozen locatie.

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat