Gratis Adidas EK 2024 bal!

Scoor direct en ontvang t/m zondag 26 mei een gratis replica EK 2024 bal bij aanschaf van een EPDM dakpakket!*

Bestel snel en ontvang uw bestelling nog voor het weekend in huis!

Het voordeel van EPDM buitenhoek of binnenhoek

Om een EPDM dak strak en waterdicht af te werken, adviseren wij onze prefab binnenhoeken en buitenhoeken. Maar wat zijn hier de voordelen van en moeten ze worden toegepast? Lees er alles over.

Zelf een EPDM hoek maken

U heeft een prachtig EPDM dak gemaakt met de EPDM folie op maat van EPDM XL, maar u twijfelt nog over de hoeken. Zijn deze wel waterdicht? Met een mooi nieuw dak hoopt u tientallen jaren van dak onderhoud af te zijn, zeker met een EPDM dak. Ga daarom voor zekerheid en gebruik een van de voorgefabriceerde EPDM hoeken. Er zijn binnenhoeken, buitenhoeken en speciale lichtkoepel hoeken te verkrijgen, zodat er voor elke toepassing een oplossing is.

Wanneer welke EPDM hoek gebruiken?

Zoals gezegd zijn de hoeken bij een EPDM dak een kwetsbaar punt. Maar dat hoeft dus niet zo te zijn als u een prefab EPDM hoek gebruikt. Maar welke hoek heeft u nu precies nodig? Wij leggen het uit:

Buitenhoek EPDM

Als u een geheel vierkant (of rechthoekig) EPDM dak heeft, dan heeft u geen EPDM buitenhoek nodig. Maar heeft u een dak in een L-vorm met een opstaande rand, dan heeft u een buitenwerkse opstaande kant. Aan deze kant kunt u een EPDM buitenhoek, ook wel uitwendige hoek genoemd, gebruiken. Deze buitenhoek zorgt voor een waterdichte afwerking van de dakbedekking bij uitwendige hoeken, en het ziet er ook nog eens superstrak uit. De standaard afmeting van een uitwendige hoek is 150 x150 x 200mm.

Binnenhoek EPDM

Een EPDM binnenhoek kan gebruikt worden bij elke inwendige hoek van uw dak, als deze een opstaande rand heeft. Bij een vierkant of rechthoekig dak betekend dit dat u dus 4 inwendige hoeken kunt gebruiken. Ook deze binnenhoeken hebben een standaard afmeting van 150 x150 x 200mm.

EPDM hoeken
 1. EPDM manchet diameter 700mm EPDM manchet diameter 700mm
  Per stuk
  € 13,99
  Incl. BTW
 2. EPDM manchet diameter 500mm EPDM manchet diameter 500mm
  Per stuk
  € 10,49
  Incl. BTW
 3. EPDM lichtkoepel hoek 180 x 150 x 150 mm EPDM lichtkoepel hoek 180 x 150 x 150 mm
  Per stuk
  € 24,95
  Incl. BTW
 4. EPDM uitwendige hoek 150 x 150 x 200 mm EPDM uitwendige hoek 150 x 150 x 200 mm
  Per stuk
  € 18,25
  Incl. BTW

EPDM hoek voor een lichtkoepel

Een lichtkoepel op uw dak zorgt voor extra licht in bijvoorbeeld uw huis. Als u EPDM gaat leggen op dit dak, zorgt dit gelukkig niet voor problemen. Omdat EPDM zo makkelijk op maat te maken is, kunt u de lichtkoepel simpel uitsnijden in het EPDM rubber. U kunt zich voorstellen dat de hoeken wel extra aandacht nodig hebben. Net als bij de hoek van het dak kan dit namelijk een kwetsbaar punt zijn. Ga dan ook hier voor zekerheid en gebruik de speciale EPDM lichtkoepel hoeken. Zo weet u zeker dat de hoeken goed waterdicht afgewerkt zijn!

EPDM hoeken online kopen

Bij EPDM XL besteld u de prefab EPDM hoeken gewoon mee met de rest van de bestelling. Als u eenmaal EPDM op maat of EPDM folie rollen heeft besteld, voegt u simpel de benodigde prefab hoeken toe aan het winkelmandje. Denkt u ook gelijk even aan de EPDM hemelwaterafvoeren, daktrimmen, en de juiste EPDM lijm en kit? Door dit alles direct mee te bestellen kunt u direct aan de slag, zonder dat u eerst nog weer naar de bouwmarkt hoeft. In onze webshop vindt u alles voor een EPDM dak!

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat