GRATIS EPDM TOOLBOX!

Scoor direct en ontvang t/m zondag 21 juli een gratis EPDM toolbox bij aanschaf van een EPDM dakpakket!* 

Let op: OP=OP

Lichtkoepel of lichtstraat voor extra licht in huis

Meer licht in huis met dakkoepel of lichtstraat

Een plat of licht hellend dak biedt veel voordelen op het gebied van kosten en constructie. Toch is er ook een nadeel: wanneer een dak niet schuin is, zijn er vaak geen ramen of andere vensters aanwezig. En dat gaat ten koste van de lichtinval. Omdat veel Nederlandse woningen van binnen al donker genoeg zijn, is het plaatsen van een venster, dakkoepel of lichtstraat dan ook een prima idee.

Venster in een plat of licht hellend dak

Een venster is de meest kosteneffectieve methode om snel meer lichtinval te creëren vanuit de bovenkant van een ruimte met plat dak. Zo’n venster heeft een simpele, vlakke beglazing en is in dat opzicht vergelijkbaar met een regulier raam zoals dat over het algemeen in een muur is verwerkt. De afmetingen en vorm van het venster zijn vaak naar eigen inzicht te kiezen.

Net als een regulier raam, kan een venster in een plat dak worden opengezet om frisse lucht naar binnen te laten stromen. Dit zorgt voor een goede ventilatie van de ruimte en helpt ook bij het reguleren van de temperatuur in warme of juist koude ruimtes. Eventueel is ook plaatsing van een zonwering mogelijk. Een platdakvenster biedt dus zeker meer voordelen dan extra lichtinval alleen.

Dakkoepel voor maximale lichtinval

Hoewel het hierboven besproken venster in veel situaties voldoende mogelijkheden biedt, volstaat het niet in alle gevallen. In sommige woningen of ruimtes is extra veel lichtinval noodzakelijk en dan is een standaardvenster niet voldoende. Wie de maximaal haalbare hoeveelheid lichtinval nastreeft, is dan ook beter af met een dakkoepel.

Een dakkoepel steekt iets naar boven uit op het platte of licht hellende dak, maar over het algemeen wordt dit in esthetisch opzicht niet als storend ervaren. Voordeel is dat er aanzienlijk meer licht naar binnen valt en de ruimte hierdoor optisch een stuk groter lijkt. De koepel is vaak beschikbaar met optionele functies zoals een op afstand bedienbaar elektronisch open- en sluitsysteem met regensensor.

EPDM als ideale dakbedekking

Heeft u een aanbouw zoals een veranda, tuinkamer of serre? Dan is een lichtstraat waarschijnlijk de betere keuze. Deze biedt een maximale lichtinval in de aangebouwde ruimte en wordt in de meeste gevallen mooi op maat aangebracht (bijvoorbeeld over de gehele breedte). Hierdoor ontstaat echt het gevoel dat u buiten in de tuin zit, maar dan in het warme comfort van uw binnenverblijf.

Of u nu een dakvenster, een dakkoepel of een lichtstraat wenst: op een plat of licht hellend dak met EPDM kunnen al deze varianten moeiteloos worden aangebracht. Dankzij de waterdichtheid en wortelvastheid van EPDM folie bent u verzekerd van een uitstekende afdichting en weinig onderhoud rondom uw koepel. Voor de afwerking van hoeken kunt u speciale EPDM lichtkoepel hoeken kopen. Zo bent u met een dakbedekking van EPDM altijd op de toekomst voorbereid!

EPDM dakbedekking
 1. Proefstuk EPDM proefstuk-epdm
  Per stuk
  € 2,49
  Incl. BTW
 2. EPDM dakbedekking standaard rol dikte 0,50mm - breedte 1,20m - lengte 20m EPDM folie op rol dikte 0,50mm - breedte 1,20m - lengte 20m
  Per stuk
  € 199,95
  Incl. BTW
 3. EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europese EPDM EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europese EPDM
  Per stuk
  € 11,95 € 10,95
  Incl. BTW
 4. EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europese EPDM EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europese EPDM
  Per stuk
  € 14,94 € 13,89
  Incl. BTW

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat