10% Koningsdagactie

Ontvang t/m dinsdag 30 april 10% korting op uw gehele bestelling bij aanschaf van een EPDM dakpakket!*

Bestel snel en profiteer!

*Voor 15:00 uur besteld is dezelfde dag verzonden!

Hoe kan ik EPDM op zink lijmen

Veel Nederlandse woningen – en dan met name de wat oudere huizen - beschikken over een zinken dakgoot. Niet geheel verrassend zijn dit ook de huizen die de meeste onderhoudskosten met zich meebrengen. Dat komt onder andere door de dakgoten, waarvan het zink na verloop van tijd scheurt, slijt en roest. EPDM op het zink lijmen is dan de beste manier om de dakgoot te repareren.

Waarom EPDM op zink lijmen?

Natuurlijk is lijmen met EPDM niet de enige manier om een dakgoot te repareren. Hier zijn ook andere materialen voor geschikt, maar deze bieden doorgaans niet de unieke combinatie eigenschappen van EPDM. Deze rubbersoort is namelijk winddicht, waterdicht, wortelvast, nagenoeg onderhoudsvrij en uitermate duurzaam. Dat maakt het de ideale bekleding voor in de goot.

Ook de soort EPDM die u kiest, heeft invloed op het eindresultaat. Wij raden Europese A-kwaliteit met een dikte van 1,30 mm aan, omdat deze een betere bescherming biedt dan de dunnere Amerikaanse varianten. Bij EPDM XL kunt u deze stroken voordelig aanschaffen inclusief de lijm die u nodig heeft voor het aanbrengen op zink.

EPDM stroken
  1. EPDM strook breedte 5cm dikte 1,30mm lengte 20 meter EPDM strook breedte 5cm dikte 1,30mm lengte 20 meter
    Per stuk
    € 16,95
    Incl. BTW
  2. EPDM strook breedte 5cm dikte 1,00mm lengte 20 meter EPDM strook breedte 5cm dikte 1,00mm lengte 20 meter
    Per stuk
    € 14,96
    Incl. BTW
  3. EPDM strook breedte 5cm dikte 0,50mm lengte 20 meter EPDM strook breedte 5cm dikte 0,50mm lengte 20 meter
    Per stuk
    € 8,95
    Incl. BTW
  4. Zelfklevende EPDM strook 1,30mm | 60cm breed, lengte 20 meter Zelfklevende EPDM strook breedte 60cm dikte 1,30mm lengte 20 meter
    Per stuk
    € 329,89
    Incl. BTW

Wanneer EPDM in mijn zinken dakgoot lijmen?

Het lijmen van EPDM op het zink is niet bij elke dakgoot voldoende om aanwezige schade te repareren. Soms zijn de scheuren zo groot dat de volledige goot vervangen moet worden, daarna kunt u vervolgens de nieuwe houten dakgoot ook volledig voorzien van EPDM. Ook als de soldeernaden van de oude dakgoot bijna volledig losgelaten hebben kunt u de goot geheel renoveren met EPDM. Zo ziet u maar, in de meeste gevallen volstaat een relatief voordelige reparatie door het aanbrengen van EPDM. Voor het repareren of renoveren van uw zinken dakgoot zijn onze EPDM stroken zeer geschikt.

We raden aan de EPDM in dat geval alleen op de gedeeltes van het zink te lijmen waar duidelijk sprake is van slijtage of beschadiging. Is de dakgoot sterk verouderd en moet u jaarlijks nieuwe kleine reparaties aanbrengen? Dan is het wellicht verstandiger toch een volledige vervanging van de dakgoot met EPDM te overwegen.

Hoe moet ik EPDM op zink lijmen?

Gaat u zelf de dakgoot repareren met EPDM? Dan is het belangrijk de juiste stappen te volgen. Maak de dakgoot eerst goed schoon en leg de EPDM folie daarna over het gedeelte dat reparatie behoeft. Breng nu onze contactlijm aan op zowel het zink van de goot als de onderkant van de rubber stroken. Werk naden vervolgens af met onze EPDM kit.

Belangrijk is om de EPDM stroken stukje voor beetje op het zink te lijmen. Dit zorgt ervoor dat aanbrengen een stuk makkelijker en secuurder gaat. Verlijmen is het eenvoudigst met een vachtroller of lijmspuitbus. Heeft u nog vragen? Lees dan onze handleiding of stel ze via info@epdmxl.nl.

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat