10% WEEKENDKORTING!

Tot en met a.s maandag geven wij 10% korting op het gehele assortiment. Dus bestel snel! De korting wordt automatisch verrekend in de winkelwagen.

Wat heb ik nodig bij het plaatsen van EPDM dakbedekking?

Het plaatsen van EPDM dakbedekking is een klus die u zelf vrij eenvoudig voor uw rekening kunt nemen. Het materiaal laat zich namelijk makkelijk verwerken, mits u hiervoor over de juiste spullen beschikt. In dit artikel gaan we nader in op de benodigde hulpmiddelen voor het plaatsen van EPDM folie op een plat of licht hellend dak

Handleiding voor installatie EPDM dakbedekking

Heeft u nog nooit eerder dakbedekking geplaatst, dan is het lezen van EPDM handleiding een uitstekend startpunt. In de handleiding beschrijven we stap voor stap welke werkzaamheden u moet uitvoeren en hoe u dit het beste doet. Van opmeten tot aanbrengen en van afwerken tot verlijmen: werkelijk alles komt aan bod.

In de handleiding gaan we ervan uit dat u diverse hulpmiddelen en accessoires tot uw beschikking heeft. Want hoewel EPDM rubber een bijzonder makkelijk materiaal is om mee te werken, heeft u een aantal zaken nodig om de klus comfortabel en snel te voltooien. Ook zijn bepaalde producten simpelweg onmisbaar afhankelijk van uw type dak.

Goede afvoer van hemelwater onontbeerlijk

Een eerste accessoire die u zeer waarschijnlijk nodig heeft, zijn hemelwaterafvoeren. Een goede afvoer van hemelwaterafvoer is op elk dak cruciaal en een dak met EPDM dakbedekking vormt hierop geen uitzondering. Bij EPDM XL bieden we u de keuze uit meerdere soorten voorgevormde hemelwaterafvoeren: horizontale met stadsuitloop en verticale inpandige.

Alle EPDM hemelwaterafvoeren beschikken standaard over een EPDM slabbe die aan de PE buis of koker is gelast. De kans op lekkage in de buurt van de afvoer wordt hierdoor tot een minimum verkleind. Ook voor ronde dak-doorvoeren, ventilatie- en ontluchtingspijpen bieden wij een passende afwerking in de vorm van een universeel manchet.

Prefab hoeken en verschillende lijmsoorten

Aan hemelwaterafvoeren en een manchet heeft u echter niet genoeg om uw nieuwe EPDM dakbedekking aan te brengen. Een zeer belangrijke rol spelen ook voorgevormde EPDM hoekstukken, die u aanbrengt rondom inwendige hoeken, uitwendige hoeken en lichtkoepels. Er zijn verschillende manieren om hiermee de dakranden af te werken, die in onze handleiding worden beschreven.

Het laatste en zonder twijfel meest essentiële hulpmiddel bij het plaatsen van uw EPDM dakbedekking is lijm. Bij EPDM XL bieden we lijmen voor uiteenlopende toepassingen, waaronder bodemlijm voor de verlijming van het rubber op een ondergrond, contactlijm voor verlijming op randen en opstanden en sealant voor verlijming en kimfixatie en afwerking van hulpstukken en andere details.

Copyright © 2022 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat