GRATIS TOOLBOXACTIE

Ontvang t/m donderdag 18 april een gratis EPDM toolbox ter waarde van €44,95 bij aanschaf van een EPDM dakpakket!*

Bestel snel en profiteer!

*Voor 15:00 uur besteld is dezelfde dag verzonden!

Wat heb ik nodig bij het plaatsen van EPDM dakbedekking?

Het plaatsen van EPDM dakbedekking is een klus die u zelf vrij eenvoudig voor uw rekening kunt nemen. Het materiaal laat zich namelijk makkelijk verwerken, mits u hiervoor over de juiste spullen beschikt. In dit artikel gaan we nader in op de benodigde hulpmiddelen voor het plaatsen van EPDM folie op een plat of licht hellend dak

Handleiding voor installatie EPDM dakbedekking

Heeft u nog nooit eerder dakbedekking geplaatst, dan is het lezen van EPDM handleiding een uitstekend startpunt. In de handleiding beschrijven we stap voor stap welke werkzaamheden u moet uitvoeren en hoe u dit het beste doet. Van opmeten tot aanbrengen en van afwerken tot verlijmen: werkelijk alles komt aan bod.

In de handleiding gaan we ervan uit dat u diverse hulpmiddelen en accessoires tot uw beschikking heeft. Want hoewel EPDM rubber een bijzonder makkelijk materiaal is om mee te werken, heeft u een aantal zaken nodig om de klus comfortabel en snel te voltooien. Ook zijn bepaalde producten simpelweg onmisbaar afhankelijk van uw type dak.

Goede afvoer van hemelwater onontbeerlijk

Een eerste accessoire die u zeer waarschijnlijk nodig heeft, zijn hemelwaterafvoeren. Een goede afvoer van hemelwaterafvoer is op elk dak cruciaal en een dak met EPDM dakbedekking vormt hierop geen uitzondering. Bij EPDM XL bieden we u de keuze uit meerdere soorten voorgevormde hemelwaterafvoeren: horizontale met stadsuitloop en verticale inpandige.

Alle EPDM hemelwaterafvoeren beschikken standaard over een EPDM slabbe die aan de PE buis of koker is gelast. De kans op lekkage in de buurt van de afvoer wordt hierdoor tot een minimum verkleind. Ook voor ronde dak-doorvoeren, ventilatie- en ontluchtingspijpen bieden wij een passende afwerking in de vorm van een universeel manchet.

EPDM hemelwaterafvoer
  1. EPDM hemelwaterafvoer 40mm - 90 graden uitloop EPDM hemelwaterafvoer 40mm HWA 90 graden
    Per stuk
    € 20,51
    Incl. BTW
  2. EPDM hemelwaterafvoer 32mm - 90 graden uitloop EPDM hemelwaterafvoer 32mm HWA 90 graden
    Per stuk
    € 14,46
    Incl. BTW
  3. EPDM hemelwaterafvoer 60mm x 100mm - 45 graden uitloop EPDM hemelwaterafvoer 60mm x 100mm 45 graden uitloop
    Per stuk
    € 38,84
    Incl. BTW
  4. EPDM hemelwaterafvoer 60mm x 100mm - 90 graden uitloop EPDM hemelwaterafvoer 60mm x 100mm 90 graden uitloop
    Per stuk
    € 33,34
    Incl. BTW

Prefab hoeken en verschillende lijmsoorten

Aan hemelwaterafvoeren en een manchet heeft u echter niet genoeg om uw nieuwe EPDM dakbedekking aan te brengen. Een zeer belangrijke rol spelen ook voorgevormde EPDM hoekstukken, die u aanbrengt rondom inwendige hoeken, uitwendige hoeken en lichtkoepels. Er zijn verschillende manieren om hiermee de dakranden af te werken, die in onze handleiding worden beschreven.

EPDM hoeken
  1. EPDM manchet diameter 700mm EPDM manchet diameter 700mm
    Per stuk
    € 13,99
    Incl. BTW
  2. EPDM manchet diameter 500mm EPDM manchet diameter 500mm
    Per stuk
    € 10,49
    Incl. BTW
  3. EPDM lichtkoepel hoek 180 x 150 x 150 mm EPDM lichtkoepel hoek 180 x 150 x 150 mm
    Per stuk
    € 24,95
    Incl. BTW
  4. EPDM uitwendige hoek 150 x 150 x 200 mm EPDM uitwendige hoek 150 x 150 x 200 mm
    Per stuk
    € 18,25
    Incl. BTW

Het laatste en zonder twijfel meest essentiële hulpmiddel bij het plaatsen van uw EPDM dakbedekking is lijm. Bij EPDM XL bieden we lijmen voor uiteenlopende toepassingen, waaronder bodemlijm voor de verlijming van het rubber op een ondergrond, contactlijm voor verlijming op randen en opstanden en sealant voor verlijming en kimfixatie en afwerking van hulpstukken en andere details.

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat