GRATIS TOOLBOXACTIE

Ontvang t/m zondag 21 april een gratis EPDM toolbox ter waarde van €44,95 bij aanschaf van een EPDM dakpakket!*

Bestel snel en profiteer!

*Voor 15:00 uur besteld is dezelfde dag verzonden!

Winteronderhoud van uw platte dak

Regelmatig onderhoud van uw platte dak

Weinig onderhoud en een levensduur tot wel een halve eeuw zijn de grote voordelen van EPDM dakbedekking. Maar betekent dit dat u nooit onderhoud aan uw dak hoeft uit te voeren? Dat ook weer niet. Onderhoudswerkzaamheden zijn er namelijk in vele soorten en maten en een beetje preventief onderhoud kan nooit kwaad – zeker niet in de winterperiode!

Winter: goede periode voor snelle onderhoudsbeurt

Veel onderhoud vindt plaats in de herfst of winter en dat heeft een goede reden. De weersomstandigheden zijn in dit jaargetijde nu eenmaal heel anders dan in de lente en zomer en dat betekent dat materialen anders reageren. Dat geldt bijvoorbeeld voor autobanden (vandaar de veelvuldig aangeraden switch van zomer- naar winterbanden), maar ook voor dakbedekking.

Zeker een plat dak is vanwege zijn vorm van nature gevoeliger voor zaken zoals lekkage. Dat komt omdat er, in tegenstelling tot een schuin dak, gemakkelijker vervuiling op terecht kan komen. Alleen al met het periodiek verwijderen van deze vervuiling kunt u een hoop ellende voorkomen. In combinatie met de waterdichtheid en elasticiteit van EPDM vergroot u zo de levensduur van uw platte dak.

Controleer op problemen met dakbedekking

De decembermaand is een uitstekende maand om klein onderhoud aan uw platte dak uit te voeren. In de herfstperiode zijn veel losgewaaide bladeren op uw dak en in uw goot beland en het is dan ook tijd om deze te verwijderen. Dat hoeft niet lang te duren; veeg aangewaaide bladeren, takjes en andere vuiligheid weg en binnen 10 minuten staat u weer binnen.

Als u toch bezig bent, is het wel verstandig het dak meteen te controleren op beginnende scheuren of loskomende randen. Bij een EPDM dakbedekking is de kans op dit soort zaken doorgaans klein, maar een snelle controle is een kleine moeite. Bij tijdige ontdekking van een beginnende scheur is de reparatie over het algemeen vrij goedkoop en eenvoudig.

Controleer hemelwaterafvoeren

Net zo belangrijk als het controleren van uw dakbedekking, is het controleren van de hemelwaterafvoeren. De constante aanwezigheid van overmatig veel stilstaand water op uw platte dak is een indicatie dat de afvoer wellicht niet soepel verloopt. Zeker bij vochtplekken op het plafond of in de dakisolatie is het zaak snel actie te ondernemen.

EPDM hemelwaterafvoeren
 1. EPDM hemelwaterafvoer 40mm - 90 graden uitloop EPDM hemelwaterafvoer 40mm HWA 90 graden
  Per stuk
  € 20,51
  Incl. BTW
 2. EPDM hemelwaterafvoer 32mm - 90 graden uitloop EPDM hemelwaterafvoer 32mm HWA 90 graden
  Per stuk
  € 14,46
  Incl. BTW
 3. EPDM hemelwaterafvoer 60mm x 100mm - 45 graden uitloop EPDM hemelwaterafvoer 60mm x 100mm 45 graden uitloop
  Per stuk
  € 38,84
  Incl. BTW
 4. EPDM hemelwaterafvoer 60mm x 100mm - 90 graden uitloop EPDM hemelwaterafvoer 60mm x 100mm 90 graden uitloop
  Per stuk
  € 33,34
  Incl. BTW

Ook verouderde zinken dakgoten leveren door scheurvorming regelmatig lekkage op. Het is in dat geval aan te raden EPDM stroken aan te brengen op beschadigde plekken. Zo bespaart u kosten ten opzichte van de aanschaf van een geheel nieuwe dakgoot en kunt u weer jaren vooruit. Meer weten? Bel ons op +31 (0)85-0656814 of mail naar info@epdmxl.nl.

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat