10% Pinksteractie

Ontvang t/m dinsdag 21 mei 10% korting op uw gehele bestelling bij aanschaf van een EPDM dakpakket!*

Bestel snel en ontvang uw bestelling nog voor Pinksteren!

Lage onderhoudskosten voor uw woning

Verlaag de onderhoudskosten aan uw woning

Bezitters van een eigen woning geven maandelijks gemiddeld meer dan €300 euro uit aan het onderhoud van hun huis. Dat blijkt uit onderzoek van de Vereniging Eigen Huis. Hierdoor komt het er in de praktijk op neer dat zij bijna 40% van hun netto inkomen kwijt zijn aan woonlasten. Gelukkig zijn er meerdere manieren om de onderhoudskosten voor een woning te reduceren.

Kleine onderhoudskosten tellen op

In het onderzoek van de Vereniging Eigen Huis zijn dure verbeteringen zoals het plaatsen van een dakkapel, veranda of andere uitbreiding nog niet eens meegerekend. Dit zijn incidentele investeringen die zichzelf bovendien voor een groot gedeelte terugverdienen bij de eventuele verkoop van de woning.

Toch zijn het juist de relatief kleine investeringen die vaak een terugkerend karakter hebben en waarvan de kosten in de loop der jaren behoorlijk optellen. Het eens in de zoveel tijd schilderen van het buitenwerk, het verhelpen van verstoppingen, het uitvoeren van kleine reparaties en onderhoud aan cv-ketel en tuin zijn hier allemaal goede voorbeelden van.

Oude daken en muren vereisen veel onderhoud

Ook het dak en de muren van een woning vormen een traditionele terugkerende kostenpost. Hoewel de levensduur van deze elementen in modernere huizen al een stuk beter is, zijn het met name oudere woningen die gevoelig zijn voor zaken als dak lekkage of optrekkend- en doorslaand vocht. Omdat deze aspecten niet altijd afdoende worden gecontroleerd bij overname van een woning, komen nieuwe huiseigenaren soms voor onaangename verrassingen en hoge kosten te staan.

Wilt u niet na elke storm hoeven controleren of de dakpannen nog recht liggen en wilt u een dak dat nauwelijks onderhoud vergt? Bij een plat of licht hellend dak is EPDM dakbedekking de ideale keuze. Deze wortel vaste, waterdichte en elastische dakbedekking vereist nagenoeg geen onderhoud en heeft een levensduur tot maar liefst een halve eeuw. Dat scheelt nogal in onderhoudskosten!

EPDM dakbedekking
 1. Proefstuk EPDM proefstuk-epdm
  Per stuk
  € 2,49
  Incl. BTW
 2. EPDM dakbedekking standaard rol dikte 0,50mm - breedte 1,20m - lengte 20m EPDM folie op rol dikte 0,50mm - breedte 1,20m - lengte 20m
  Per stuk
  € 199,95
  Incl. BTW
 3. EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europese EPDM EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europese EPDM
  Per stuk
  € 11,95 € 10,95
  Incl. BTW
 4. EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europese EPDM EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europese EPDM
  Per stuk
  € 14,94 € 13,89
  Incl. BTW

Dakbedekking, dakisolatie en dakgoten

Hoewel goede dakbedekking onontbeerlijk is om uw dak in topconditie te houden, is het onderliggende fundament minstens zo belangrijk. We hebben het dan natuurlijk over het isolatiemateriaal. PIR-isolatie is in dit opzicht een uitstekende keuze, omdat het een hoge isolatiewaarde koppelt aan een hoge vochtbestendigheid. Net als EPDM gaat het bovendien vele decennia mee.

PIR isolatieplaten
 1. Aluminium tape 50mm - Lengte 50 meter Aluminium tape 50mm - Lengte 50 meter
  Per stuk
  € 5,89
  Incl. BTW
 2. Dampremmende folie 2m x 50m - dikte 0,06mm Dampremmende folie 2m X 50m - dikte 0,06mm
  Per stuk
  € 35,92
  Incl. BTW
 3. PIR dak isolatieplaat 600mm x 1200mm - dikte 20mm PIR dak isolatieplaat 600mm x 1200mm - dikte 20mm
  Per stuk
  € 6,99
  Incl. BTW
 4. Dampremmende folie 4m x 50m - dikte 0,06mm Dampremmende folie 4m x 50m - dikte 0,06mm
  Per stuk
  € 67,29
  Incl. BTW

Wilt u nog meer besparen op onderhoudskosten? Dan is het aan te raden om ook verouderde dakgoten tijdig te vervangen, zodat u er daarna geen omkijken meer naar heeft. Een kunststof dakgoot met EPDM bekleding vereist minder onderhoud dan een traditionele zinken goot en is dan ook de beste optie. Met het aanpakken van uw dakbedekking, dakisolatie en dakgoten verzekert u uzelf van vele onderhoudsvrije jaren en drie kostenposten minder.

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat