GRATIS TOOLBOXACTIE

Ontvang t/m zondag 21 april een gratis EPDM toolbox ter waarde van €44,95 bij aanschaf van een EPDM dakpakket!*

Bestel snel en profiteer!

*Voor 15:00 uur besteld is dezelfde dag verzonden!

EPDM Blog van EPDM XL

Kimfixatie en EPDM dakbedekking

Het Europese EPDM van EPDM XL staat bekend om zijn elasticiteit, duurzaamheid en lange levensduur. Echter, het is belangrijk om op te merken dat de elasticiteit, met name in de hoeken van een dak, een potentieel risico kan vormen voor de levensduur van de EPDM dakbedekking. Door herhaaldelijk uitzetten en krimpen kan de EPDM na verloop van tijd losraken. In dit blog willen we u informeren over de voordelen van het toepassen van kimfixatie om dit probleem te adresseren.

Lees meer

Wat zijn de nadelen van EPDM dakbedekking?

EPDM is een innovatief product met indrukwekkende kenmerken en voordelen. Desondanks zijn er ook enkele (kleine) nadelen verbonden aan dit product. In dit artikel bespreken we de minder positieve punten van EPDM.

Lees meer

Wanneer EPDM dakbedekking leggen?

U hebt EPDM aangeschaft of overweegt het aan te schaffen, maar wanneer is het beste moment om het te leggen voor een optimale hechting? In dit blog gaan we dat voor u ophelderen.

Lees meer

Hoeveel kost EPDM?

EPDM wordt veel gebruikt en is veelzijdig in zijn toepassingen, maar vindt zijn voornaamste gebruik als dakbedekking. De vele voordelen ervan zijn bekend, maar wat zijn eigenlijk de kosten? Ontdek meer hierover in dit blog.

 
 
 
 

Lees meer

Kan ik EPDM op zink lijmen?

Bij het herstellen of verbeteren van uw dakgoot is het onvermijdelijk: het lijmen van EPDM op zink. Het is op zichzelf niet moeilijk, maar het nemen van bepaalde maatregelen is essentieel. In dit artikel willen we stap voor stap uitleggen hoe u op een eenvoudige manier EPDM op zink kunt lijmen.

 

 

Lees meer

Duurzame EPDM dakbedekking

Recentelijk hebben we nog gesproken over de langdurige effectiviteit van EPDM dakbedekking. Deze langdurigheid heeft echter niet alleen directe voordelen, maar brengt ook indirecte positieve aspecten met zich mee. De eigenschappen die ervoor zorgen dat een EPDM dak tot wel vijftig jaar meegaat, garanderen tevens een hoog niveau van milieuvriendelijkheid. Dit is een opsteker voor iedereen die zich inzet voor een betere leefomgeving voor de toekomstige generaties.

Lees meer

Zelf dakbedekking van uw dak verwijderen

Als u overweegt om nieuwe dakbedekking aan te brengen vanwege schade aan de huidige, kan dit vaak vrij eenvoudig zelf gedaan worden. Niettemin is het niet altijd vereist. EPDM kan rechtstreeks over de bestaande dakbedekking worden geplaatst, hoewel het soms handiger is om de oude bedekking te verwijderen. Hier delen we handige tips voor het zelf verwijderen van dakbedekking.

Lees meer

EPDM Dakbedekking: Voordelen voor Huizen en Bedrijfspanden

Het kiezen van de juiste dakbedekking voor uw huis of bedrijfspand is belangrijk. EPDM-dakbedekking is een uitstekende keuze. Wat is EPDM? Het is een soort rubberachtig materiaal dat erg geschikt is als dakbedekking. Hier gaan we bekijken waarom EPDM een goede optie is voor zowel huizen als bedrijfspanden.

Lees meer

Waar EPDM dakbedekking kopen?

EPDM dakbedekking biedt talloze voordelen en is het ideale materiaal voor zowel platte als (licht) hellende daken. Vooral op platte daken, waar het risico op lekkage groter is, is EPDM de beste keuze. Hieronder vindt u enkele van de vele voordelen van EPDM dakbedekking:

 

Lees meer

Hoe dik moet EPDM dakbedekking zijn?

EPDM folie bestaat in diverse varianten en afmetingen. Zo is er bijvoorbeeld Amerikaans EPDM folie met talk en Europese EPDM zonder talk. Bij EPDM XL richten we ons uitsluitend op het betrouwbare Europese EPDM folie van het merk Tytane®, beschikbaar in diktes van 1,00 mm en 1,30 mm. Maar wat is nu de optimale dikte voor EPDM folie?

Lees meer

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat