10% Pinksteractie

Ontvang t/m dinsdag 21 mei 10% korting op uw gehele bestelling bij aanschaf van een EPDM dakpakket!*

Bestel snel en ontvang uw bestelling nog voor Pinksteren!

EPDM en uv-straling

EPDM is een synthetische rubbersoort, dat enorm populair is als dakbedekking. EPDM heeft vele voordelen, in dit blog zullen we dieper ingaan op deze voordelen van EPDM-dakbedekking en de effecten van Uv-straling op dit materiaal.

 

EPDM en de invloeden van uv-straling

EPDM-dakbedekking is een dakbedekkingsmateriaal dat bestaat uit ethyleen propyleen dien en monomeer (EPDM). Dit materiaal is zeer flexibel, sterk en slijtvast. Hierdoor is het uitermate geschikt voor dakbedekking. Dit Europese folie is gemakkelijk te verwerken en is bestand tegen extreme temperaturen, ozon, Uv-straling, regen en wind. Bovendien is het milieuvriendelijk, omdat het vrij is van weekmakers en andere schadelijke stoffen.

 

Vele eigenschappen van EPDM-dakbedekking

EPDM-dakbedekking is zoals gezegd bestand tegen regen en wind. Hierdoor is het uitermate geschikt voor gebouwen die blootstaan aan zware weersomstandigheden. Het materiaal is bovendien waterdicht, waardoor het geen water doorlaat. Hierdoor blijft het dak en de constructie droog en blijft de levensduur van het gebouw maximaal, wanneer u het dak goed onderhoud heeft EPDM een gemiddelde levensduur van wel 50 jaar. Op de lange termijn is deze soort dakbedekking dan ook relatief goedkoop. Toch heeft deze rubbersoort maar weinig onderhoud nodig, wel kunt u af en toe wat bladeren en vuil van het dak verwijderen om er zeker van te zijn dat u lang profijt heeft van uw nieuwe dakbedekking. Het voordeel van deze soort folie is dat u het perfect kunt combineren met zonnepanelen of een sedumdak, in dit geval raden wij u wel aan om te kiezen voor 1,30mm dikke EPDM wegens de bevestiging en de extra worteldoorgroei bestendigheid.

 

EPDM-dakbedekking op maat kopen?

Om het u zo gemakkelijk mogelijk te maken kunt u bij ons het EPDM gewoon op maat bestellen, zo hoeft u zelf niet te gaan knippen in het rubber en voorkomt u de kans op schade of lekkage. Daarnaast hebben wij in ons assortiment volledige EPDM dakpakketten, deze pakketten bevatten alles wat u nodig heeft om de dakbedekking te verlijmen. In tegenstelling tot vele andere soorten dakbedekking wordt EPDM gewoon op het dak gelijmd, dit is een klus die u gemakkelijk en snel zelf uit kunt voeren. Bij uw bestelling ontvangt u dan ook een montagehandleiding waarin stap voor stap staat beschreven hoe u de klus netjes af kunt ronden.

 

EPDM dakbedekking
 1. Proefstuk EPDM proefstuk-epdm
  Per stuk
  € 2,49
  Incl. BTW
 2. EPDM dakbedekking standaard rol dikte 0,50mm - breedte 1,20m - lengte 20m EPDM folie op rol dikte 0,50mm - breedte 1,20m - lengte 20m
  Per stuk
  € 199,95
  Incl. BTW
 3. EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europese EPDM EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europese EPDM
  Per stuk
  € 11,95 € 10,95
  Incl. BTW
 4. EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europese EPDM EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europese EPDM
  Per stuk
  € 14,94 € 13,89
  Incl. BTW

 

Jarenlange ervaring op het gebied van EPDM!

Door onze tientallen jaren ervaring op het gebied van EPDM kunnen wij u altijd voorzien van het best mogelijke advies, onze experts staan graag voor u klaar! Schroom daarom niet om contact met ons op te nemen, dit kunt u natuurlijk via de mail of telefonisch doen. Ook kunt u bij ons langskomen op locatie in Wapenveld, hier kunt u uw bestelling afhalen of informatie opdoen. Omdat wij u graag willen voorzien van de best mogelijke service, ontvangt u uw bestelling al binnen 2 werkdagen.

 

Bij onze meest gestelde vragen of onze blogs kunt u vaak al het antwoord op uw vraag vinden. Ook kunt u eens een kijkje nemen bij een van onze videohandleidingen, om uw montage van EPDM eenvoudiger te maken.

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat