GRATIS TOOLBOXACTIE

Ontvang t/m zondag 21 april een gratis EPDM toolbox ter waarde van €44,95 bij aanschaf van een EPDM dakpakket!*

Bestel snel en profiteer!

*Voor 15:00 uur besteld is dezelfde dag verzonden!

EPDM folie

De veelzijdigheid van EPDM folie

EPDM folie staat bekend om zijn veelzijdigheid en brede scala toepassingsmogelijkheden. Van daken tot goten en van gevels tot vijvers; het materiaal is vanwege zijn specifieke product eigenschappen geschikt als bekleding voor tal van objecten en gebouwen. In dit artikel bespreken we de specifieke voordelen van het type folie dat wij leveren.

De uiteenlopende toepassingen van EPDM folie

Bij EPDM XL verkopen we een speciaal soort Europese dakfolie met een dikte van maar liefst 1,30 millimeter. Dit materiaal is voor een diversiteit van doeleinden te gebruiken, vanwege kenmerken zoals onder meer een hoge ozon- en UV-bestendigheid, een grote gebruiksvriendelijkheid en een uitermate lange levensduur.

Allemaal specificaties die van onze EPDM folie de best denkbare dakbedekking maken. Dagelijks staat een dak immers bloot aan de invloed van weersomstandigheden zoals regen en zonneschijn en wordt in extreme condities terdege op de proef gesteld. Hetzelfde geldt uiteraard voor de dakgoot en gevel van een gebouw.

Een verrassender, maar sterk opkomende toepassing van EPDM folie is het gebruik als waterbuffer in bijvoorbeeld waterbassins en vijvers. In beide gevallen gaat het om grote hoeveelheden water die gedurende een langere periode worden opgeslagen, waardoor de gebruikte bekleding zeer grote krachten moet kunnen weerstaan. De hoge elasticiteit maakt ons rubber hiervoor bij uitstek geschikt.

EPDM dakbedekking
 1. Proefstuk EPDM proefstuk-epdm
  Per stuk
  € 2,49
  Incl. BTW
 2. EPDM dakbedekking standaard rol dikte 0,50mm - breedte 1,20m - lengte 20m EPDM folie op rol dikte 0,50mm - breedte 1,20m - lengte 20m
  Per stuk
  € 199,95
  Incl. BTW
 3. EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europese EPDM EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europese EPDM
  Per stuk
  € 11,95 € 10,95
  Incl. BTW
 4. EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europese EPDM EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europese EPDM
  Per stuk
  € 14,94 € 13,89
  Incl. BTW

Prijzen voor een rol dakfolie van Europese kwaliteit

Ondanks de A-kwaliteit van onze EPDM folie, betaalt u bij ons zeker niet de hoogste prijzen. Dankzij een uitgebreid netwerk en slimme inkoopstrategieën zijn wij in staat u de beste materialen tegen zeer aantrekkelijke prijzen aan te bieden.

Naast ons rubber met een dikte van 1,30 millimeter, bieden wij ook een variant in een dikte van 1,00 millimeter. Dit type rubber is geschikt voor toepassingen waar minder hoge eisen worden gesteld en hiermee bespaart u zo’n 23% op de kosten.

EPDM folie: eenvoudig aanbrengen en lijmen

De folie van EPDM XL kunt u zeer eenvoudig aanbrengen en lijmen. In tegenstelling tot Amerikaanse varianten, is er bij het Europese systeem geen talk toegevoegd tijdens de productie. Hierdoor hoeft u de lijm slechts enkelzijdig aan te brengen en behoren tijdsintensieve zaken als dubbelzijdige verlijming, primer en flashing tape tot het verleden. Als u direct de juiste EPDM lijm mee besteld, kunt u dus meteen aan de slag!

Bijkomend voordeel is dat u onze EPDM folie tijdens het verwerken altijd nog kunt corrigeren, waardoor u eventuele foutjes of vergissingen bijtijds kunt herstellen. Heeft u aanvullende vragen over onze producten of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw specifieke toepassing? Laat het ons weten via het contactformulier of bel ons op +31 (0)38 376 0604

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat