GRATIS EPDM TOOLBOX!

Scoor direct en ontvang t/m donderdag 25 juli een gratis EPDM toolbox bij aanschaf van een EPDM dakpakket!* 

Let op: OP=OP

Waar is EPDM niet goed tegen bestand?

EPDM (Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer) is een populaire materialensoort voor dakbedekkingen, waterdichtingen en andere toepassingen in de bouw- en constructiebranche. Hoewel EPDM vele voordelen heeft, zijn er ook bepaalde omgevingsfactoren waartegen het materiaal niet bestand is.

 

Nadelen van EPDM dakbedekking

EPDM is niet goed bestand tegen chemicaliën en olie, waardoor het niet geschikt is voor toepassingen waarbij het in contact komt met chemische stoffen of brandstoffen. Het materiaal kan worden aangetast en beschadigd door chemicaliën, waardoor het minder effectief is in het voorkomen van lekken. Het eventueel schoonmaken van het folie kunt u het best gewoon doen met een groene zeep, zo voorkomt u de kans op schade in het EPDM. 

 

De levensduur van EPDM dakbedekking

Ook is Europese EPDM dakbedekking duurder dan andere soorten dakbedekking als bitumen of pvc, hier staat dan weer de langere levensduur van EPDM tegenover. EPDM heeft namelijk een gemiddelde levensduur van wel 50 jaar, dat is een stuk meer dan de 30 jaar van de andere 2 soorten dakbedekking. Verder heeft EPDM eigenlijk weinig nadelen, voor vele toepassingen is EPDM een zeer goede en stabiele oplossing. Het heeft weinig onderhoud, maar toch heeft u er erg lang profijt van.

 

Eigenschappen van EPDM

-Duurzaamheid: zoals hierboven al benoemd, is EPDM dakbedekking  zeer duurzaam en kan meer dan 50 jaar meegaan zonder problemen. Dit maakt het een kosteneffectieve oplossing op de lange termijn.

-Weerbestendig: EPDM-dakbedekking is weerbestendig en bestand tegen extreme temperaturen, uv-straling en regen. Ook verouderd het enorm langzaam en heeft het maar weinig onderhoud nodig, wel kunt u af en toe bladeren en vuil van het dakoppervlak verwijderen.

-Gemakkelijk te installeren: EPDM-dakbedekking is licht en flexibel, waardoor het gemakkelijk te installeren is zonder veel moeite. Daarnaast wordt ons Europese EPDM gewoon op het dak gelijmd, dit is een klus die u prima zelf uit kunt voeren zonder dure expert. Dit bespaart tijd en geld bij de installatie.

-Milieuvriendelijk: EPDM-dakbedekking is milieuvriendelijk omdat het gemaakt is van recyclebare materialen en geen schadelijke stoffen bevat.

-Waterdicht: EPDM-dakbedekking is uiteraard waterdicht en biedt daardoor bescherming tegen lekkages en andere water-gerelateerde problemen.

In het algemeen biedt Europese EPDM dakbedekking veel voordelen voor zowel bouwprofessionals als doe-het-zelvers. Het is duurzaam, weerbestendig, gemakkelijk te installeren, milieuvriendelijk en waterdicht. Al deze factoren maken EPDM-dakbedekking een uitstekende keuze voor elk type dak.

 

Waarom EPDM van EPDMXL?

Bij EPDMXL bestelt u gemakkelijk uw EPDM op maat, zo hoeft u zelf niet te gaan knippen in het folie en voorkomt u de kans op schade en lekkages. Ook kunt u bij ons terecht voor complete EPDM dakpakketten, dit pakket bevat alles wat u nodig heeft voor uw klus. Zo kunt u meteen aan de slag na ontvangst van het pakket, hierbij krijgt u een EPDM-handleiding waarin stap voor stap staat omschreven hoe u de klus uit kunt voeren. Onze EPDM dakbedekking kunt u ook combineren met een sedumdak of zonnepanelen, in dit geval raden wij wel aan te kiezen voor de 1,30mm dikke variant. 

 

EPDM dakbedekking
 1. Proefstuk EPDM proefstuk-epdm
  Per stuk
  € 2,49
  Incl. BTW
 2. EPDM dakbedekking standaard rol dikte 0,50mm - breedte 1,20m - lengte 20m EPDM folie op rol dikte 0,50mm - breedte 1,20m - lengte 20m
  Per stuk
  € 199,95
  Incl. BTW
 3. EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europese EPDM EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europese EPDM
  Per stuk
  € 11,95 € 10,95
  Incl. BTW
 4. EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europese EPDM EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europese EPDM
  Per stuk
  € 14,94 € 13,89
  Incl. BTW

 

Kies voor de EPDM dakbedekking expert!

Door onze jarenlange ervaring op het gebied van EPDM kunnen wij u voorzien van het beste advies, onze experts helpen u graag bij het oplossen van uw probleem. Schroom daarom niet om contact met ons op te nemen, 5 dagen per week kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Ons team doet hun uiterste best om uw bestelling al binnen 2 werkdagen af te leveren, zo kunt u zo snel mogelijk beginnen met leggen van uw dak!

 

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat