GRATIS ADIDAS EK 2024 BAL!

Scoor direct en ontvang t/m zondag 23 juni een gratis replica Adidas EK 2024 bal bij aanschaf van een EPDM dakpakket!* 

Let op: OP=OP

Wat is de levensduur van EPDM dakbedekking?

Als u op zoek bent naar een duurzame en betrouwbare dakbedekking, dan is EPDM-dakbedekking een uitstekende optie. EPDM is een synthetisch rubber dat bekend staat om zijn weerstand tegen extreme temperaturen, weersomstandigheden en Uv-straling. Dit type dakbedekking gaat minimaal 50 jaar mee en biedt veel voordelen ten opzichte van andere dakbedekkingsmaterialen. In dit blog gaan we dieper in op de levensduur van EPDM-dakbedekking.

 

Wat is EPDM-dakbedekking?

EPDM is een synthetisch rubber dat bestaat uit ethyleen, propyleen en dieen monomeren. Het wordt geproduceerd als een vlakke of geprofileerde folie die op daken wordt aangebracht om een waterdichte afdichting te creëren. Ook wordt het vaak gebruikt op platte en licht hellende daken vanwege de uitstekende weerstand tegen extreme temperaturen en weersomstandigheden. Het is ook een milieuvriendelijke optie omdat het kan worden gerecycled aan het einde van de levensduur.

 

Levensduur van EPDM-dakbedekking

De levensduur van EPDM-dakbedekking is een van de belangrijkste voordelen van dit type dakbedekking. Dit dakfolie gaat minimaal 50 jaar mee, maar met de juiste zorg en onderhoud kan deze levensduur nog verder worden verlengd. In vergelijking met andere dakbedekkingsmaterialen, zoals bitumen of PVC, heeft EPDM-dakbedekking een veel langere levensduur. Dit betekent dat u minder vaak geld hoeft uit te geven aan reparaties of vervangingen van uw dakbedekking.

 

Waarom gaat EPDM-dakbedekking zo lang mee?

De duurzaamheid van EPDM-dakbedekking is te danken aan de eigenschappen van het materiaal. EPDM is zeer elastisch en kan uitstekend omgaan met temperatuurwisselingen en weersomstandigheden. Het materiaal is bestand tegen Uv-straling, zure regen, chemicaliën en erosie, waardoor het een ideale keuze is voor daken die worden blootgesteld aan extreme omstandigheden. Bovendien heeft EPDM-dakbedekking een uitstekende waterdichte afdichting die voorkomt dat water doordringt en schade aan de dakconstructie veroorzaakt. U kunt EPDM dan ook uitstekend gebruiken in combinatie met zonnepanelen of een sedumdak/groendak, in deze gevallen raden we u wel sterk aan om te kiezen voor ons 1,30mm dikke EPDM. De zonnepanelen kunt u dan veel beter bevestigen en deze variant is veel beter bestand tegen worteldoorgoei.

 

Onderhoud van EPDM-dakbedekking

Hoewel EPDM-dakbedekking zeer duurzaam is, kunt u nog wel regelmatig onderhoud doen om de levensduur te verlengen. Zo raden wij aan om bladeren en vuil af en toe van uw dakoppervlak te verwijderen. Wanneer u een hemelwaterafvoer of stadsuitloop op uw dak heeft geplaatst, is het verstandig om deze ook goed te onderhouden zodat deze niet verstopt of lek kan raken. Daarnaast kunt u eventueel het dakoppervlak schoonmaken met een zachte borstel en een groene zeep, op deze manier blijft u lang profiteren van een strak en duurzaam dak!

 

EPDM dakbedekking
 1. Proefstuk EPDM proefstuk-epdm
  Per stuk
  € 2,49
  Incl. BTW
 2. EPDM dakbedekking standaard rol dikte 0,50mm - breedte 1,20m - lengte 20m EPDM folie op rol dikte 0,50mm - breedte 1,20m - lengte 20m
  Per stuk
  € 199,95
  Incl. BTW
 3. EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europese EPDM EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europese EPDM
  Per stuk
  € 11,95 € 10,95
  Incl. BTW
 4. EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europese EPDM EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europese EPDM
  Per stuk
  € 14,94 € 13,89
  Incl. BTW

 

EPDMXL voor uw A-kwaliteit EPDM!

Bij EPDMXL bestelt u uw dakfolie gewoon op maat, u kunt zelf de breedte, lengte en dikte bepalen. Zo voorkomt u onnodig afval en hoeft u zelf niet te gaan snijden of knippen in het EPDM, bij ontvangst van uw bestelling kunt u dan ook nog eens meteen aan de slag. Daarnaast hebben wij in ons assortiment volledige EPDM dakpakketten, dit pakket bevat alles wat u voor uw klus nodig heeft. Ook voor bijbehorende producten kunt u bij ons terecht, zo hebben wij in ons assortiment PIR-isolatie, EPDM-daktrimmen, EPDM-lijmen, EPDM-stroken, EPDM-hemelwaterafvoeren en diverse gereedschappen. Wanneer u vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen, onze experts helpen u graag!

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat