GRATIS TOOLBOXACTIE

Ontvang t/m zondag 21 april een gratis EPDM toolbox ter waarde van €44,95 bij aanschaf van een EPDM dakpakket!*

Bestel snel en profiteer!

*Voor 15:00 uur besteld is dezelfde dag verzonden!

Mastiek vs bitumen

Vroeger werd er vaak gekozen voor mastiek als dakbedekking, later kwam hier vaak bitumen voor in de plaats. Tegenwoordig zijn er hiervoor duurzamere opties beschikbaar zoals EPDM, in dit blog leest u waarom u het beste kunt kiezen voor EPDM als alternatief voor mastiek en bitumen.

 

Mastiek dakbedekking

Vroeger werd er op een plat dak vaak mastiek als dakbedekking gebruikt, dit teerachtige materiaal werd veel gebruikt omdat er weinig andere opties voor handen waren. Mastiek is enorm slecht bestand tegen temperaturen, bij warme temperaturen werd mastiek zo warm dat het bijna vloeibaar werd. In de winter werd mastiek juist keihard, wanneer de dakbedekking weer ontdooide kwamen er vaak scheuren in het materiaal die dan weer zorgen voor lekkages. Men kwam er aan het eind van de jaren 70 achter dat mastiek erg slecht was voor de gezondheid, daarom werd het uiteraard niet meer gebruikt. Wanneer u nog wel mastiek op uw dak heeft liggen, is het raadzaam deze zo snel mogelijk nog te vervangen.

 

Bitumen dakbedekking

Later kwam er een goed alternatief voor mastiek in de jaren 80, dit was namelijk bitumen. Bitumen dakbedekking moet worden aangebracht met behulp van een brander om de dakbedekking stevig op het dak te bevestigen. Dit kon relatief eenvoudig en er veel nieuwe daken aangelegd met bitumen dakbedekking. Een nadeel van bitumen dakbedekking is dat het snel verouderd wegens verschillende veerinvloeden, hierdoor moet er vaak een nieuwe laag bitumen aangebracht. Het kwam dan ook vaak voor dat de bitumen dakbedekking bijna elke 10 jaar al intensief onderhoud of reparaties nodig had, hierdoor lopen de kosten dan ook al snel op. Vaak ontstond er ook nog eens brandschade omdat bitumen aangebracht dient te worden met een brander, het werd dan ook al gauw verboden om een brander te gebruiken bij een het aanleggen van een dak.

 

EPDM dakbedekking
 1. Proefstuk EPDM proefstuk-epdm
  Per stuk
  € 2,49
  Incl. BTW
 2. EPDM dakbedekking standaard rol dikte 0,50mm - breedte 1,20m - lengte 20m EPDM folie op rol dikte 0,50mm - breedte 1,20m - lengte 20m
  Per stuk
  € 199,95
  Incl. BTW
 3. EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europese EPDM EPDM dakbedekking op maat 1,00mm dik - Europese EPDM
  Per stuk
  € 11,95 € 10,95
  Incl. BTW
 4. EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europese EPDM EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dik - Europese EPDM
  Per stuk
  € 14,94 € 13,89
  Incl. BTW

 

Europese EPDM dakbedekking

Wegens de vele nadelen van mastiek en bitumen werd er al snel gezocht naar alternatieven, een soort dakbedekking dat gemakkelijk, snel en veilig aan te brengen is. Hieruit kwam EPDM-rubber naar voren, deze dakbedekking heeft vele goede eigenschappen en is zeer geschikt voor uw platte of licht hellende dak. EPDM kunt u op het dak verlijmen met onze speciale EPDM-lijm, zodat de optimale hechting gegarandeerd is. U kunt EPDM op maat bestellen en u ontvangt uw bestelling al binnen 2 werkdagen op een door u gekozen locatie!

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat