10% Pinksteractie

Ontvang t/m maandag 20 mei 10% korting op uw gehele bestelling bij aanschaf van een EPDM dakpakket!*

Bestel snel en ontvang uw bestelling nog voor Pinksteren!

EPDM Blog van EPDM XL

Lichtkoepel of lichtstraat voor extra licht in huis

Een plat of licht hellend dak biedt veel voordelen op het gebied van kosten en constructie. Toch is er ook een nadeel: wanneer een dak niet schuin is, zijn er vaak geen ramen of andere vensters aanwezig. En dat gaat ten koste van de lichtinval. Omdat veel Nederlandse woningen van binnen al donker genoeg zijn, is het plaatsen van een venster, dakkoepel of lichtstraat dan ook een prima idee.

Lees meer

Lage onderhoudskosten voor uw woning

Bezitters van een eigen woning geven maandelijks gemiddeld meer dan €300 euro uit aan het onderhoud van hun huis. Dat blijkt uit onderzoek van de Vereniging Eigen Huis. Hierdoor komt het er in de praktijk op neer dat zij bijna 40% van hun netto inkomen kwijt zijn aan woonlasten. Gelukkig zijn er meerdere manieren om de onderhoudskosten voor een woning te reduceren.

Lees meer

EPDM op uw dakkapel

Veel Nederlandse woningen hebben nog altijd een schuin dak. Dat heeft zo zijn voordelen, maar één nadeel is ontegenzeglijk een feit: het zorgt voor minder beloopbaar vloeroppervlak op de zolderverdieping. En dat kan knap lastig zijn, want het gemiddelde Nederlandse huis is toch al niet te ruim bemeten in vergelijking met de huizen in het buitenland. Een dakkapel voorzien van EPDM dakbedekking geeft extra ruimte op uw bovenverdieping.

Lees meer

Weersinvloeden en veroudering, wat doen die met uw dakbedekking

Dakbedekking in Nederland dient aan verschillende eisen te voldoen en dat heeft een goede reden. Het klimaat in ons land is uniek, in die zin dat het een bijzondere variatie kent. Van Elfstedentochten in de winter tot hittegolven in de zomer; het Nederlandse weer toont zich in veel gradaties en is soms ronduit onvoorspelbaar. Die grote afwisseling in weersinvloeden zorgt ervoor dat dakbedekking op gebouwen hierop berekend moet zijn. Een uitdaging, want koude en warmte stellen compleet tegenovergestelde eisen aan een dak.

Lees meer

Duurzaam bouwen met EPDM

Duurzaamheid is tegenwoordig een belangrijk begrip dat ook in de bouwsector zijn intrede heeft gedaan. Duurzaam bouwen en verbouwen is inmiddels de nieuwe standaard en dat betekent andere keuzes op het gebied van arbeidsprocessen en materialen. In dit artikel bespreken wij de beste duurzame bouwmaterialen die momenteel in gebruik zijn.

Lees meer

Luchtdicht bouwen

Lucht kan op talloze manieren uw gebouw of woning binnendringen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan spleten in wanden of verouderde isolatie en dakbedekking in het dak. Dat is zonde, want dit leidt tot ongewenste zaken zoals warmteverlies, vochtproblemen en schimmelvorming. Luchtdicht bouwen is hiervoor de ideale oplossing.

Lees meer

Isoleren van een omgekeerd dak of warm dak

Heeft uw platte dak nieuwe dakbedekking nodig? Dan weet u na het lezen van onze blogartikelen dat EPDM een uitstekende keuze is. In sommige gevallen kan het echter ook nodig zijn om uw dak (opnieuw) te isoleren. Hieronder zetten we drie verschillende soorten platte daken op een rijtje en leggen we uit wat de voordelen en nadelen zijn.

Lees meer

EPDM onder uw groendak of sedumdak

Als u nieuwe dakbedekking aanschaft, wilt u natuurlijk dat uw dak zo lang mogelijk meegaat. Daarnaast heeft u liefst zo min mogelijk omkijken naar het onderhoud ervan. Het zijn voordelen die zowel EPDM als groendaken bieden. Dus waarom zou u beide elementen niet combineren? Zo bent u verzekerd van een dak met een zeer lange levensduur en een prachtige, groene uitstraling.

Lees meer

EPDM folie

EPDM folie staat bekend om zijn veelzijdigheid en brede scala toepassingsmogelijkheden. Van daken tot goten en van gevels tot vijvers; het materiaal is vanwege zijn specifieke product eigenschappen geschikt als bekleding voor tal van objecten en gebouwen. In dit artikel bespreken we de specifieke voordelen van het type folie dat wij leveren.

Lees meer

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat