10% Pinksteractie

Ontvang t/m maandag 20 mei 10% korting op uw gehele bestelling bij aanschaf van een EPDM dakpakket!*

Bestel snel en ontvang uw bestelling nog voor Pinksteren!

EPDM Blog van EPDM XL

EPDM over mastiek plaatsen kan dat

Vroeger kwam mastiek op het dak erg veel voor. In dit blog leest u alles over de verwerking van EPDM over mastiek dakbedekking. EPDM over mastiek plaatsen is mogelijk maar hou wel de richtlijnen in oogschouw. Mastiek moet u overigens niet verwarren met bitumen dakbedekking wat overigens vaak voorkomt.

Lees meer

Op welke ondergrond EPDM lijmen? 10 Voorbeelden

EPDM is een veelzijdig materiaal dat op diverse ondergronden aangebracht kan worden. In dit artikel gaan wij dieper in op de verschillende ondergronden. EPDM dakbedekking wordt veel aangebracht op houten ondergronden zoals OSB platen, underlayment en houten dakbeschot. Maar ook het verwerken van EPDM dakbedekking over een bestaande bitumen dakbedekking is vaak mogelijk. Hieronder proberen wij een antwoord te geven op diverse vragen met betrekking tot het verlijmen van EPDM op diverse ondergronden.

Lees meer

Heeft EPDM dakbedekking ook nadelen?

EPDM is een revolutionair product, met fantastische eigenschappen en voordelen. Toch zitten er ook wat (kleine) nadelen aan dit product. In dit artikel benoemen wij de nadelen van EPDM.

Lees meer

EPDM dakbedekking met kimfixatie

Kimfixatie, wat is dat nu precies? Kimfixatie is een term die u veel tegen zult komen wanneer u op zoek bent naar dakbedekking. In dit artikel leest u alles over kimfixatie bij EPDM.

Lees meer

EPDM veilig aanbrengen op uw dak

Wanneer u EPDM aanschaft is een veilige installatie van uw EPDM dakbedekking minstens zo belangrijk. In dit artikel vertellen wij u alles over het veilig aanbrengen van uw aangeschafte dakbedekking op uw dak.

Lees meer

Hoe dik moet EPDM folie zijn?

EPDM folie is er in verschillende soorten en maten. Zo is er bijvoorbeeld Amerikaanse betalkte EPDM en Europese onbetalkte EPDM. EPDM XL verkoopt enkel de zeer betrouwbare Europese EPDM van het topmerk Tytane® met een dikte van respectievelijk 1,00 mm en 1,30 mm. Maar hoeveel verschil maakt deze dikte nu eigenlijk en voor welke toepassingen is dit van belang? Deze en andere vragen beantwoorden we in dit artikel

Lees meer

Dakgoot onderhoud

Op sommige klussen zitten weinig mensen te wachten. Het schoonmaken van de dakgoot is er zo een. Maar ja; een vuile dakgoot leidt vroeg of laat onherroepelijk tot lekkage of andere problemen. Stelt u de schoonmaakklus daarom niet te lang uit. Met de tips in dit artikel is de klus gelukkig in een handomdraai geklaard.

Lees meer

Copyright © 2024 EPDMXL | EPDM Folie en EPDM Dakbedekking op Maat